Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Як Зеленський жорстко відповів Папі Римському (ВІдео)

«Ось що таке церква – з людьми. На передовій...».

Фото із сайту president.gov.ua.

Як Зеленський жорстко відповів Папі Римському (ВІдео)

«Вбивці не йдуть Європою, бо їх стримують українці під синьо-жовтим прапором»

Президент Володимир Зеленський подякував українським капеланам на противагу тим, хто «за дві з половиною тисячі кілометрів» займається «віртуальним посередництвом».

Про це він заявив у вечірньому зверненні.

«Російські вбивці та катівні не йдуть далі Європою лише тому, що їх стримують українці й українки зі зброєю в руках та під синьо-жовтим прапором. В Україні багато було колись білих стін будинків і церков, які зараз обпалені та розбиті російськими снарядами. І це дуже красномовно говорить, хто саме повинен зупинитись, щоб війна зупинилась. Кожен, хто захищає життя й людей, виконує найпочеснішу місію, яка тільки може бути в умовах такого антилюдського вторгнення…

Коли російське зло 24 лютого розпочало цю війну, усі українці стали на захист. Християни, мусульмани, юдеї – всі. І я дякую кожному українському капелану, які – з армією, в Силах оборони. Там, на передовій. Захищають життя й людяність. Підтримують і молитвою, і розмовою, і справою. Ось що таке церква – з людьми. А не за дві з половиною тисячі кілометрів – десь там займатись віртуальним посередництвом між тим, хто хоче жити, і тим, хто хоче тебе знищити».

До речі, Володимир Зеленський не згадав у своєму зверненні Папу Римського Франциска, але, очевидно, його слова стосувалися саме заяви понтифіка, який порадив Україні «мати відвагу білого прапора» і вести переговори з рф.

Читайте також: Папа Римський зізнався в любові до путіна.

Реклама Google

Telegram Channel