Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Військовий з лабрадором в тамбурі потяга – нові подробиці гучної історії

Нацгвардійця не пустили у загальний вагон з великим лабрадором.

Фото Главком.

Військовий з лабрадором в тамбурі потяга – нові подробиці гучної історії

У Національній гвардії зазначили, що ситуація «не була такою бентежною»

Днями Мережу сколихнув допис про те, що військовослужбовець Нацгвардії на ім'я Валерій дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через службового собаку лабрадора, який був із ним. За правилами «Укрзалізниці» лише викуплене купе дає підставу для проїзду з собакою, вищою за 45 сантиметрів.  

У Національній гвардії зазначили, що ситуація «не була такою бентежною» і собака «спокійно подорожував під наглядом свого кінолога». Там уточнили, що до самого Києва військовий та лабрадор їхали у викупленому купе, як те передбачено правилами, пише Главком.

А вже з Києва найближчим потягом, щоб дістатися Чернігова, був саме «Інтерсіті». Тож військовий взяв квиток, щоб не чекати до пізньої ночі, коли буде змога їхати пасажирським поїздом саме у купе.

«Працівники залізниці – все зрозуміли, ми про все домовилися і поїхали. І, хоча за правилами у загальних вагонах Інтерсіті, де багато людей, таким великим собакам, як я, їхати не можна, для мене зробили виключення – а щоб всім іншим пасажирам також було комфортно, я поїхав у тамбурі. Врешті, нам з кінологом було важливо дістатись додому якнайшвидше. І я ті дві години навряд хотів би їхати в наморднику, навіть якби мене туди впустили… Моя така подорож це більше виняток, ніж тенденція (маю на увазі – з перевезенням саме службових тварин)», – такий допис опублікуавли у Нацгвардії від імені лабрадора Ермі.

 

 Керівник пресслужби Нацгвардії Руслан Музичук розповів у коментарі «Громадському», що формування має свій спеціальний транспорт: спецвагони та автомобілі, призначені для перевезення собак. За його словами, ці засоби використовують для того, аби, зокрема, уникати таких ситуацій, яка сталася у вагоні «Укрзалізниці».

Як стало відомо Музичуку, цей випадок – збіг обставин, і військовий сам сказав провіднику, що їхатиме в тамбурі, оскільки діють правила, які не дозволяють заводити службових собак «у такі місця».

«Ми усвідомлюємо, що правила вже застарілі. Наразі команда працює над їхнім оновленням, але це досить складний і тривалий процес. Адже зміни вносять до Кабінету Міністрів, тому швидкість ухвалення рішень залежить не лише від «Укрзалізниці», – прокоментували в «Укрзалізниці».

Нагадаємо, український військовослужбовець змушений був їхати в тамбурі потяга, адже йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службового собаку – лабрадора.

Реклама Google

Telegram Channel