Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Селищна рада на Волині продовжує відстоювати місцеву перлину «Старовижівський Буковель»

Позиція Старовижівської селищної ради і жителів нашої громади незмінна – відстояти «Семенову гору».

Фото: Фейсбук.

Селищна рада на Волині продовжує відстоювати місцеву перлину «Старовижівський Буковель»

Старовижівська селищна рада на виконання листа Міндовкілля від 29.03.2024 та вимог вимог Закону Україну «Про оцінку впливу на довкілля» сповістила про надіслане на її адресу Повідомлення про планову діяльність ТОВ «САНДЕКС» по розробці Старовижівського родовища піску

Тобто незважаючи на офіційні заперечення Старовижівської селищної ради, клопотання до правоохоронних органів, вищих органів виконавчої влади, звернення депутатського корпусу Ради до Президента України та Кабінету Міністрів України, відкрите кримінальне провадження по факту можливих порушень під час проведенню аукціону - ТОВ «САНДЕКС» продовжує збір та підготовку дозвільних документів для здійснення видобутку піску на «Семеновій горі».

Про це йдеться на сайті Старовижівської селищної ради.

Вищезгадане Повідомлення про планову діяльність, є обов’язковою частиною процедури необхідної для проведення громадського обговорення, та врахування інформації отриманої від громадськості в результаті такого обговорення для надання мотивованого висновку з оцінки впливу на довкілля. Висновок з оцінки впливу на довкілля враховується при прийнятті рішення про провадження планованої діяльності та може бути підставою для відмови у видачі рішення про провадження планованої діяльності.

Простими словами – згадане Повідомлення про планову діяльність оприлюднюється для відому громадськості, щоб громадяни, громадські організації, та інші установи висловили власну позицію (зауваження, заперечення, пропозиції) по даному питанні. Термін подання відповідних зауважень і пропозиції визначений 12 робочими днями і закінчується 15 квітня 2024 року.

Позиція Старовижівської селищної ради і жителів нашої громади незмінна – відстояти «Семенову гору». Ми вже надіслали свої аргументовані заперечення.

Старовижівська селищна рада звертається до громадськості активно долучитись до обговорення та надсилати свої зауваження і пропозиції.

«Чим більше інформації із запереченнями буде надано, чим більше набуде розголосу дана ситуація, тим більше шансів зберегти нашу перлину «Старовижівський Буковель». Усі зауваження і пропозиції громадськості до планованої діяльності, необхідно надсилати до Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України , 03035 м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Департамент екологічної оцінки та контролю, електронна пошта - [email protected].», -

йдеться у повідомленні.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Депутати Волині звернуться до центральної влади щодо резонансної ситуації зі Старовижівським родовищем.

Реклама Google

Telegram Channel