Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
«Називаємо бабусею»: британська пенсіонерка взяла кредит, щоб купити будинок для біженців з України

Пенсіонерка з Англії, яка взяла позику.

Фото із сайту bbc.com.

«Називаємо бабусею»: британська пенсіонерка взяла кредит, щоб купити будинок для біженців з України

Читайте про Людину з неймовірно чуйним серцем

Британська пенсіонерка Джені Пенн-Барвелл з Істлі після повномасштабного російського вторгнення прийняла українську сім'ю за схемою розміщення переміщених внаслідок війни біженців з України.

Джені Пенн-Барвелл/  Фото із сайту bbc.com.

 

Матір Оксана та її двоє доньок Олена та Яра раніше жили на півночі Київщини, батько сімейства вступив до армії, а жінка з дітьми виїхала з України у 2022 році, щоб врятувати їх.

Оксана з доньками Ярою та Оленою. Фото із сайту bbc.com.
Оксана з доньками Ярою та Оленою. Фото із сайту bbc.com.

Як інформує bbc.com,  сім'я прожила у будинку британки півтора року, та Джені вирішила, що їм буде комфортніше жити самостійно, тому взяла іпотечний кредит на купівлю будинку, який тепер здає в оренду Оксані.

Оксана каже, що після того, як отримала ключі, відчула, що може нарешті перестати втікати. «Це чудово, у мене було відчуття, що я бігла, бігла, бігла і нарешті зупинилася. Я просто розслабляюся і дозволяю їм (дочкам) робити, що хочуть, і здійснювати свої мрії, – сказала Оксана і додала: – Я намагаюся працювати якомога більше, намагаюся брати більше годин і намагаюся бути корисною».

Пенн-Барвелл взяла іпотечний кредит на купівлю будинку, який тепер вона здає в оренду Оксані. Вона каже, що «справді пишається» тим, як вони влаштувалися.

«Річ не у тім, що нам було занадто тісно, ми сварилися чи щось таке, абсолютно ні, але я розуміла, що їм потрібен власний дім, – каже вона. – Мабуть, це здалося мені очевидним, бо їм більше не було де взяти житло в оренду, і я подумала, що якщо я можу щось зробити, то я маю це зробити – я могла, тож я зробила».

«Я не дуже багата жінка, зовсім ні, я маю пенсію від NHS (Британська національна служба охорони здоров'я. – Ред.), але знаєте, якщо вам нічого не потрібно, чому б не зробити щось корисне?», – додала Пенн-Барвелл.

Оксана з дочками живуть у новому будинку вже пів року, а Олена та Яра вчаться у місцевій школі й готуються до іспитів.

«Це чудово, мені дуже подобається, що у мене є власна спальня, і я можу сама її прикрасити, як хочу. Я почуваюся більш вільно», – каже 15-річна Яра.

«Мені подобається, що ми з сестрою маємо окремі спальні, тому що тепер я можу підтримувати у своїй кімнаті чистоту й порядок, і мені дуже подобається жити поруч із Джені. Мати власний дім, де ми можемо говорити українською, це дуже приємно», – додала 18-річна Олена.

Яра та Олена розповіли, що Пенн-Барвелл стала частиною їхньої родини, і тепер вони з ніжністю називають її «бабусею».

«Вона однозначно член нашої сім'ї. Зараз я бачуся з нею не так часто, як хотілося б, я сумую за нею, вона дійсно може зробити мій день кращим, – каже Оксана і додає: – Я відчуваю, що моє серце лишилося у моїй українській хаті, але я щаслива у тому домі, де щасливі мої діти».

Читайте також: Жінку, яка держаком від граблів трощила автомобіль ТЦК, покарали лише штрафом (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel