Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
У Луцьку діти з вадами слуху отримали слухові апарати (Фото)

Вручення відбулось у Просторі для дітей, який запрацював у Луцьку від лютого.

Фото: Інсайдер Media.

У Луцьку діти з вадами слуху отримали слухові апарати (Фото)

Таку можливість вони отримали в рамках проєкту, який на Волині реалізовує Центр соціальних послуг «Джерело» (Львів) та Дитячий Фонд ООН ЮНІСЕФ

Вручення відбулось у Просторі для дітей, який запрацював у Луцьку від лютого.

Про це пише Insider Media.

Як повідомила начальниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан, деякі діти потребували одразу двох апаратів. Однією з них є дівчинка Марія.

«Вона народилася шестимісячною недоношеною, з вагою всього 1,200 кг. Ми не одразу виявили, що дитина не чує, лише коли їй був 1 рік. На одне вушко взагалі не чула, тому ми його проімплантували, а на друге — вона чує, але дуже погано, тому ми підсилюємо апаратом. Я ніде не працюю, доньку виховую сама, вартість двох апаратів близько 200 гривень. Тож ця допомога неймовірна», — розповіла мама дівчинки.

В межах цього проєкту невід’ємною складовою є медична підтримка сімей.

На цьому наголосили головна лікарка Луцької міської дитячої поліклініки, депутатка Луцької міської ради Оксана Лєщинська та лікарка-отоларингологиня Ірина Цуманець.

«Якщо вчасно не провести реабілітацію дитині, яка народилась з вадами слуху чи нечуюча, вона, на жаль, може ніколи не заговорити, не знатиме, що таке емоції і соціалізувати її буде дуже важко.

Тож поставити дитині слуховий апарат, провести реабілітацію, допомогти їй почути і заговорити — це дуже важка робота як спеціалістів, так і батьків. Завдяки таким проєктам, як цей, наші діти мають змогу отримати повноцінне життя — навчатись в школі, відвідувати гуртки, бути соціалізованими», – зазначила Оксана Лєщинська.

Довідка: Родини отримали допомогу в межах проєкту «Підвищення потенціалу громад для забезпечення інтегрованих соціальних послуг вразливих дітям у Львівській, Волинській і Закарпатській областях», який реалізовує Центр соціальних послуг «Джерело» (Львів) та Дитячий Фонд ООН ЮНІСЕФ, за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW в рамках національної програми ЮНІСЕФ «Кращий догляд для кожної дитини».

Якщо ви потребуєте допомоги — телефонуйте за номером+38 067 315 92 56, або завітайте в Простір для дітей, що розташований у Луцьку за адресою вул. Лесі Українки, 65.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У центрі Луцька під час благодійного марафону зібрали понад 20 тисяч гривень для захисників.

Реклама Google

Telegram Channel