Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
«Кримінальні авторитети» вимагали у жительки Волині 15 тисяч доларів

Момент затримання зловмисників.

Фото – пресслужба прокуратури Івано-Франківської області.

«Кримінальні авторитети» вимагали у жительки Волині 15 тисяч доларів

При цьому вони погрожували, що відправлять її сина в зону бойових дій

На Прикарпатті судять чотирьох злочинців, які вимагали гроші у мешканців західних областей України. Під виглядом військових вони змусили жительку Волині сплатити неіснуючий борг її чоловіка, а у місцевого підприємця «вибили» 150 тис. грн.

Рекетирам загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна, інформує zaxid.net.

Як повідомили в Івано-Франківській обласній прокуратурі, обвинувачені вимагали кошти у мешканців Прикарпаття та Волині упродовж 2019–2023 років. Двоє з них, позиціонуючи себе «кримінальними авторитетами», встановлювали та поширювали злочинний вплив. А їх спільники вимагали неіснуючі борги у підприємців та погрожували їм фізичною розправою.

«З початком воєнного стану окремі з них, використовуючи підроблені військові посвідчення, вимагали у жительки Волині 15 тис. доларів США, які нібито заборгував її чоловік. При цьому вони погрожували, що відправлять її сина в зону бойових дій. У вересні 2023 року обвинувачені «вирішували» проблему із поверненням коштів за цивільно-правове зобов’язання місцевого підприємця. Погрожуючи насильством, вони «вибили» у чоловіка 150 тис. грн», – інформують у прокуратурі.

Момент затримання зловмисників. Фото – пресслужба прокуратури Івано-Франківської області.
Момент затримання зловмисників. Фото – пресслужба прокуратури Івано-Франківської області.

 Злочинців затримали, взяли під варту і наклали арешт на їх майно вартістю понад 1,6 млн грн. Кримінальну справу передали до суду. За вимагання та примушування до виконання цивільно-правових зобов’язань, встановлення та поширення злочинного впливу їм загрожує до 12 ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте також: Суд зобов’язав чоловіка, який обікрав сестру, читати... «Кайдашеву сім’ю».

Реклама Google

Telegram Channel