Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Де на Волині можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті

Чим швидше пацієнт отримає необхідну допомогу, тим вищі шанси на одужання і повернення до повноцінного життя.

Волинь-нова

Де на Волині можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті

Медична допомога при інфаркті міокарда є одним з пріоритетних напрямків Програми медичних гарантій

 В Україні вона надається пацієнтам безоплатно: лікування медичним закладам з держбюджету оплачує Національна служба здоров’я України. 

Таким чином від початку року на Волині допомогу при гострому інфаркті міокарда отримали вже майже 250 людей, повідомили Район.Медицина у НСЗУ. 

«При інфаркті міокарда відбувається пошкодження серцевого м’яза через гостре порушення кровопостачання, і ділянка серцевого м’яза, до якої припиняє надходити кров, починає втрачати життєздатність. Тому, якщо ви помітили один із таких симптомів, як стискаючий та тривалий біль за грудниною, який поширюється у ліве плече, ліву руку, нижню щелепу, пришвидшення пульсу, нестабільність артеріального тиску, слабкість та відчуття страху, потрібно негайно викликати швидку допомогу. Вона доправить пацієнта до медзакладу, який має відповідний договір з НСЗУ. Чим швидше пацієнт отримає необхідну допомогу, тим вищі шанси на одужання і повернення до повноцінного життя», – говорить директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Тетяна Кудик.

НСЗУ сплачує лікарні понад 25 тисяч гривень за надання медичної допомоги пацієнту при гострому інфаркті міокарда без проведення стентування, зі стентуванням – майже 44 тисячі гривень.

Які послуги покриваються:

  • визначення основних біохімічних показників і специфічних кардіологічних тестів крові для підтвердження діагнозу;
  • безперервний моніторинг стану пацієнта/пацієнтки, цілодобове лікарське спостереження та медсестринський догляд, термінові консультації з лікарями інших спеціальностей;
  • проведення необхідних лабораторних аналізів та інструментальних досліджень у цілодобовому режимі;
  • проведення екстрених катетеризацій коронарних артерій серця та відновлення максимально можливого кровотоку;
  • своєчасне знеболення на всіх етапах діагностики та лікування, у тому числі за допомогою наркотичних знеболювальних засобів;
  • забезпечення компонентами та препаратами крові у цілодобовому режимі;
  • медична допомога в палаті та/або відділенні інтенсивної терапії;
  • забезпечення лікарськими засобами, зокрема, рентгенконтрастними засобами та медичними виробами для коронарографії, ангіопластики та стентування;
  • реабілітаційна допомога в гострому реабілітаційному періоді;
  • харчування.

Додамо, що для отримання безоплатної допомоги при інфаркті пацієнту не потрібне направлення від лікаря чи навіть декларація. Це невідкладний стан, і людину в найближчий медичний заклад, який може надати йому допомогу, доставить бригада екстреної медичної допомоги. Медична допомога також безоплатна при самозверненні та переведенні з іншої лікарні.

За відповідним пакетом у Волинській області законтрактовані три медичних закладів, два з яких розташовані у Луцьку, один – у Ковелі. Знайти ближчий до вас заклад, законтрактований за пакетом з допомоги при інфаркті, можна на дашборді НСЗУ на карті місць надання послуг за договорами з деталізацією за групами послуг – оберіть область (Волинська) та групу послуг («6 Медична допомога при гострому інфаркті міокарда»).

Реклама Google

Telegram Channel