Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Не проста, а золота: в Еміратах випустили незвичну банкноту (Відео)

Ого!..

Фото: glavcom.ua.

Не проста, а золота: в Еміратах випустили незвичну банкноту (Відео)

На купюрі зображені визначні пам’ятки Дубая

Саме тут випущено золоту сувенірну купюру, що складається з 0,1 грама золота і має вартість приблизно в $50. 

Про це інформує ГЛАВКОМ.

Як і всі гроші, вона має свій серійний номер, але платіжним засобом не є, це просто колекційний сувенір. Виготовив банкноту потомствений ювелір у п'ятому поколінні Рахул Сагар. 

Купюра з 24-каратного золота зроблена з використанням найновіших виробничих процесів, коли тонкий шар золота вагою 0,1 г міститься між шарами полімерної підкладки, яка захищає золото і робить його довговічним.

Унікальність купюри в тому, що, з одного боку, ви тримаєте в руках ніби звичайний (тільки неймовірно красивий) гнучкий папірець, але, з іншого боку, золото, яке в ньому міститься, завжди може бути використане знову.

Презентуючи новинку засновник Dian Jewellery Рахул Сагар сказав: «Ми раді представити перший в Дубаї сувенір із 24-каратного золота, що є свідченням нашої відданості інноваціям і нашої багатої спадщини майстерності виготовлення золота.

Наша мета – показати розкіш Дубаю, запропонувавши мешканцям і відвідувачам пам’ятні сувеніри, які залишаються поза часом».

Банкноти доступні в магазинах Dian Jewellery та Shantilal Jewellers на Золотому ринку Дубая. Також їх можна придбати онлайн на сайті Dian Jewellery. Коштують вони по 159 дирхамів кожна (це близько $50) та мають спеціальну обкладинку.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Екснардеп від Волині вважає, що влада «похоронила» мобілізацію одним реченням у законі (Відео).

Telegram Channel