Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
У Польщі затримали агента спецслужб росії, який готував замах на Зеленського

Агент передавав країні-агресорці інформацію про безпеку аеропорту Жешув-Ясьонка, куди мав прибути Володимир Зеленський.

Фото із сайту ukr.net.

У Польщі затримали агента спецслужб росії, який готував замах на Зеленського

Чоловік контактував із росіянами, які «безпосередньо брали участь у війні в Україні»

Правоохоронці України та Польщі затримали поляка за підозрою у співпраці зі спецслужбами рф та підготовці ймовірного замаху на Президента України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, підозрюваний за власною ініціативою налагодив контакт із представниками командування зс рф, та повідомив їх про готовність працювати на користь військової розвідки рф.

Його завдання включали збір та передачу країні-агресору інформації про безпеку аеропорту Жешув-Ясьонка на території Польщі. Це мало, серед іншого, допомогти російським спецслужбам спланувати можливий замах на життя Президента України Володимира Зеленського під час його перебування в цій країні.

Про можливе вчинення кримінального правопорушення українські прокурори та співробітники СБУ повідомили польських колег та передали їм ключові докази у цій справі в рамках надання міжнародно-правової допомоги.

Повідомляється, що завдяки успішним заходам та оперативному обміну інформацією між двома країнами завербованого агента спецслужб рф вдалося ідентифікувати та затримати на території Польщі. Польська прокуратура висунула затриманому звинувачення у готовності діяти на користь іноземної спецслужби.

18 квітня 2024 року Окружний суд міста Варшави застосував до нього запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту.

CNN поінформувало з посиланням на польську владу, що чоловік на ім’я Павел К. отримав завдання «допомогти, серед іншого, у плануванні російськими спецслужбами можливого замаху на життя глави іноземної держави – Президента України Володимира Зеленського».

Польська прокуратура заявила, що чоловік контактував з росіянами, які «безпосередньо брали участь у війні в Україні», хоча з офіційних заяв не було зрозуміло, чи передавав він або збирав якусь інформацію.

Читайте також: Уродженець Волині заявив, що представляє росію.

Реклама Google

Telegram Channel