Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Школярі з Волині представили Україну у перших Європейських освітніх іграх (Фото)

Так тримати!

Фото: facebook.com.

Школярі з Волині представили Україну у перших Європейських освітніх іграх (Фото)

З 14 по 20 квітня столиця Греції - Афіни гостинно приймала представників з різних країн в рамках освітньо-спортивного фестивалю Educational Games

Україну представили переможці «Cool Games» з Підгайцівського ліцею Підгайцівської сільської ради.

Пр це йдеться на сайті громади.

Багато спорту, рухової активності, майстер-класів, воркшопів, цікавих зустрічей, екскурсій , програма перебування для учасників фестивалю була насиченою.

Найцікавішою для делегації з України стала участь у церемонії запалення вогню Олімпіади-2024, що дала старт естафеті Олімпійського вогню, яка завершиться у Парижі 26 липня.

В цей день учні Підгайцівського ліцею з однолітками з інших країн обговорювали олімпійські цінності.

Стародавня Олімпія та олімпійський стадіон – історичне місце, де тисячі років тому змагалися атлети Олімпійських ігор, для наших спортсменів стали не лише культурно-туристичним об'єктом, а й місцем, де вони здобули першу перемогу у легкоатлетичному забігу між школярами з різних країн.

« У завершальні дні діти, багато рухалися. Зокрема, організатори перемішали учнів з різних європейських країн і влаштували турнір з баскетболу 3x3 з новостворених команд. Була й можливість пограти у спортивні ігри на стадіоні «Панатінаїкос», куди діти завітали з екскурсією. Побували також у стародавньому Акрополі. На прощальній вечірці кожна країна могла розповісти іншим про власні традиції, історію, культуру», - повідомили на сторінці у Фейсбуці Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

Тренер Підгайцівської команди Олександр Бажул розповів, що діти під час перебування на фестивалі отримали масу позитивних емоцій, культурно збагатилися, зарядилися оптимізмом та вірою у свої сили.

«Це велика подія для України, школярів і для мене, адже ми довго і наполегливо працювали, тренувалися, щоб досягти таких високих результатів, перемогти. Звісно, матимемо гарні спогади на все життя!» – зазначив він.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Князівський воїн виконав норматив кандидата в майстри спорту в ультрамарафоні.

Реклама Google

Telegram Channel