Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Як Шольц відреагував на ультиматум путіна?

«Україна повинна бути в змозі не підписатися під будь-яким диктатом путіна, а діяти у власних інтересах», – наголошує Олаф Шольц.

Фото із сайту Youtube.com.

Як Шольц відреагував на ультиматум путіна?

«Це – не та пропозиція, яка може спрацювати»

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що так звана пропозиція росіянина владіміра путіна з ультимативними вимогами до України має на меті відволікти увагу світу від Глобального саміту миру у Швейцарії.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу ZDF, інформує «Європейська правда».

Коментуючи набір ультиматумів путіна, Шольц сказав, що «це – несерйозна пропозиція, але вона пов'язана з мирною конференцією, яка проходить у Швейцарії».

Нагадаємо, путін вимагає повне виведення українських військ з так званих «ДНР» і  «ЛНР», Запорізької і Херсонської областей, і визнання «нових територіальних реалій – статусу Криму, Севастополя, Донецької і Луганської «народних республік», Херсонської і Запорізької областей як суб’єктів російської федерації».  

путін вимагає повне виведення українських військ з так званих «ДНР» і  «ЛНР», Запорізької і Херсонської областей, і визнання «нових територіальних реалій – статусу Криму, Севастополя, Донецької і Луганської «народних республік», Херсонської і Запорізької областей як суб’єктів російської федерації».  

Реклама Google

«Водночас путін також показав, у чому він насправді зацікавлений, а саме в класичному імперіалістичному захопленні територій», – додав німецький канцлер, нагадавши, що росія розпочала жорстоку війну проти України.

«Ось чому це не та пропозиція, яка може спрацювати. Важливо, щоб для України був справедливий і чесний мир. І Україна повинна бути в змозі не підписатися під будь-яким диктатом путіна, а діяти у власних інтересах», – підкреслив він.

На думку Шольца, переважна більшість країн так званого Глобального Півдня «абсолютно чітко усвідомлює, що йдеться про загарбницьку війну з боку росії».

До речі, Міністерство закордонних справ України заявило, що своїм так званим ультиматумом для початку «мирних переговорів» путін має на меті зірвати Глобальний саміт миру у Швейцарії.

Президент Володимир Зеленський порівняв пропозицію Путіна з діями нацистської Німеччини.

Читайте також: Пашинян послав Лукашенка.

Telegram Channel