Курси НБУ $ 41.44 € 43.86
Яблучне варення  з лимоном і апельсином

Варення готове до вживання відразу після того, як воно охолоне.

Фото із сайту wz.lviv.ua.

Яблучне варення з лимоном і апельсином

Смак його просто неймовірний! Сподобається і дітям, і дорослим

Інгредієнти:

• 1 кг яблук (очищених);
• 700 г цукру;
• 1 великий апельсин;
• ½ лимона;
•  100 мл води.

Реклама Google

Яблука очистити, вирізати серцевину і нарізати пластинками. Викласти у каструлю з антипригарним покриттям. 

Апельсин очистити, зняти білі плівки та нарізати невеликими шматочками. Лимон можна не чистити, якщо подобається пікантна гіркуватість. Дуже ретельно вийняти усі кісточки і нарізати цитрус. 

Додати апельсин і лимон в каструлю з яблуками.

Приготувати сироп. Всипати цукор у каструлю, влити воду. Перемішати і довести сироп до кипіння. Цукор має повністю розчинитись. 

Гарячим сиропом залити фрукти. 

Поставити каструлю на плиту і на середньому вогні довести до кипіння, опісля зменшити вогонь і варити фрукти в сиропі 20−25 хв. Якщо буде піна, то знімати. 

Дати варенню постояти 2−3 год і знову варити 20 хв. 

Гаряче варення розлити у дві півлітрові простерилізовані банки і закрити або закрутити кришками. Перевернути банки догори дном, загорнути у ковдру до повного охолодження. 

Зберігати в неопалюваній коморі у квартирі.

Роксоляна ГЕЛЕЙ, wz.lviv.ua.

Читайте також: Варення з гарбуза від Євгена Клопотенка​.

Telegram Channel