
Як скласти меню на весілля в ресторані
Плануєте весілля? Отже, перше, що потрібно – обрати ресторан для весілля у Львові. Наступним кроком буде складання меню, але спочатку визначтеся з форматом заходу. Що це буде – це класичний бенкет чи може фуршет. Саме від цього залежить кількість страв, їх подача та послідовність. Добре продумане меню врахує смаки та вподобання всіх гостей, які будуть почувати себе комфортно та отримають максимум насолоди від події.
Яким має бути наступний крок? Визначте основні категорій страв, які обов’язково мають бути на столі. Це можуть бути:
- закуски та салати;
- супи чи інші перші страви;
- гарячі страви;
- десерти;
- напої.
Такий список допоможе зорієнтуватися, скільки часу й ресурсів потрібно для підготовки та подачі страв. Крім того, він дозволить правильно розрахувати порції, щоб не залишалося зайвої їжі, але й відвідувачі не залишилися голодними. Якщо вагаєтесь, поцікавтеся в адміністратора закладу, які саме позиції є топовими.
Врахуйте вподобання гостей
Звісно, це головне, про що варто подумати. Кожен має знайти для себе щось смачне. Якщо серед присутніх є вегетаріанці, люди з алергіями чи маленькі діти, обов’язково варто передбачити альтернативні варіанти. Наприклад, замість м’ясної страви можна запропонувати рибну або овочеву. Також добре включити в меню легкі закуски, щоб гості могли перекусити перед подачею основних страв.
Врахуйте, що для гостей з інших міст, а тим паче країн, деякі страви можуть здатися дивними чи досить незвичними. Подбайте, щоб вони знайшли на столі знайому їжу. Можна обрати в меню щось екзотичне, та найбільш актуальними залишаються саме страви з місцевих продуктів.
Послідовність подачі, презентація
Насправді, послідовність подачі страв є також важливою. І спочатку нерідко подають саме закуски та салати. Потім йдуть перші та гарячі страви і, на завершення традиційно виносять десерти. При цьому напої бажано ставити паралельно з їжею: алкогольні, безалкогольні, воду. Їх має бути достатньо впродовж усього свята.
Короткі паузи між подачею їжі дадуть гостям можливість поспілкуватися, прийняти участь у конкурсах, потанцювати та просто насолодитися атмосферою. Відвідувачам буде комфортно, як і кухні, що отримає більше можливостей на підготовку, зважаючи на те, що окрім готування, вона має витратити час і на презентацію. Страви повинні виглядати стильно та апетитно, відповідати загальному оформленню весілля. Сервірування страв та окремих порцій завжди має значення, бо гості неодмінно на нього звертають увагу. Оригінальна подача запам’ятається та стане частиною яскравих фотографій.
Тестування меню
Перед остаточним затвердженням меню вдалою ідеєю буде проведення дегустації. Це допоможе оцінити наскільки гармонічними є смаки, визначити кількість спецій і соусів, відкоригувати подачу. Дегустація дозволить переконатися в правильності вибору страв та уникнути неприємних сюрпризів у день святкування. В цей момент молодята зможуть визначитися чи поєднується їжа між собою і, чи підходить меню для різних груп гостей.
Щоб скласти меню на весілля, слід врахувати потреби гостей та ряд інших факторів. Окрім основних страв, бажано подати на столи фрукти. Не слід забувати й про напої. Алкогольні та безалкогольні коктейлі, вино та вода повинні гармонійно доповнювати страви. Як би це не звучало, але від того, що буде на столах залежить загальне враження, що буде отримане від весілля. Поцікавтеся смаками гостей, а ресторан Грушевський подбає, щоб ваша подія стала незабутньою.
