Проста, звичайна натуральна їжа набагато корисніша від різних дорогих делікатесів, стверджують дієтологи...
Проста, звичайна натуральна їжа набагато корисніша від різних дорогих делікатесів, стверджують дієтологи
Серед продуктів, які допомагають нейтралізувати шкідливі речовини в організмі, збагатити його вітамінами, корисними мікроелементами, на першому місці - квашена капуста. У ній багато клітковини, яка, наче пилосос, збирає все шкідливе, що потрапило в організм. До того ж квашена капуста містить багато вітаміну С, який захищає нас від вірусів і бактерій. Важливо знати, що вітамін С засвоюється гірше, якщо його поєднувати із залізом, а тому не бажано квасити капусту з кислими яблуками, як і додавати яблука у салат із капусти. У такий салат ми зазвичай додаємо олію. Це теж надзвичайно корисний продукт, якщо йдеться про нерафіновану олію. У ній багато вітаміну Е, це - головний антиоксидант, який захищає організм від шкідливого холестерину в крові, впливу забрудненого повітря і радіації. Дуже корисними є свіжі помідори. Причому, підсмажуючи помідори для соусів, ми тільки збільшуємо їхню цінність для організму. Сто грамів помідорів забезпечує третину добової потреби організму у вітаміні С. Є у них і калій, і магній, і кальцій, а також залізо і цинк. Дуже добре додавати до салатів, страв свіжі ягоди журавлини. Журавлина допомагає нормалізувати артеріальний тиск, має сечогінний ефект, сприяє звільненню організму від шкідливих речовин. Не завадить мати у меню час від часу і морську капусту. Це - абсолютний рекордсмен за вмістом йоду, що дуже важливо у наших природних умовах. Вживаючи морську капусту, запобігаємо проблемам з щитовидною залозою, зменшуємо ризик онкологічних захворювань.