Курси НБУ $ 41.51 € 43.85
КВАШЕНА КАПУСТА ЗАМІСТЬ ДЕЛІКАТЕСІВ

Волинь-нова

КВАШЕНА КАПУСТА ЗАМІСТЬ ДЕЛІКАТЕСІВ

Проста, звичайна натуральна їжа набагато корисніша від різних дорогих делікатесів, стверджують дієтологи...

Проста, звичайна натуральна їжа набагато корисніша від різних дорогих делікатесів, стверджують дієтологи

Серед продуктів, які допомагають нейтралізувати шкідливі речовини в організмі, збагатити його вітамінами, корисними мікроелементами, на першому місці - квашена капуста. У ній багато клітковини, яка, наче пилосос, збирає все шкідливе, що потрапило в організм. До того ж квашена капуста містить багато вітаміну С, який захищає нас від вірусів і бактерій. Важливо знати, що вітамін С засвоюється гірше, якщо його поєднувати із залізом, а тому не бажано квасити капусту з кислими яблуками, як і додавати яблука у салат із капусти.
У такий салат ми зазвичай додаємо олію. Це теж надзвичайно корисний продукт, якщо йдеться про нерафіновану олію. У ній багато вітаміну Е, це - головний антиоксидант, який захищає організм від шкідливого холестерину в крові, впливу забрудненого повітря і радіації.
Дуже корисними є свіжі помідори. Причому, підсмажуючи помідори для соусів, ми тільки збільшуємо їхню цінність для організму. Сто грамів помідорів забезпечує третину добової потреби організму у вітаміні С. Є у них і калій, і магній, і кальцій, а також залізо і цинк.
Дуже добре додавати до салатів, страв свіжі ягоди журавлини. Журавлина допомагає нормалізувати артеріальний тиск, має сечогінний ефект, сприяє звільненню організму від шкідливих речовин.
Не завадить мати у меню час від часу і морську капусту. Це - абсолютний рекордсмен за вмістом йоду, що дуже важливо у наших природних умовах. Вживаючи морську капусту, запобігаємо проблемам з щитовидною залозою, зменшуємо ризик онкологічних захворювань.
Telegram Channel