Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

КРОЛІ – ЯК СОБАКИ

У польському місті Лодзь вирощують найбільших у світі кролів, які за розмірами нагадують собак. До того ж тварини дуже ненажерливі і деколи починають битися...

У польському місті Лодзь вирощують найбільших у світі кролів, які за розмірами нагадують собак. До того ж тварини дуже ненажерливі і деколи починають битися.
Польські гіганти важать від 10 до 12 кілограмів, мають 80 сантиметрів у довжину, 30 сантиметрів у висоту і такої ж довжини вуха. Найбільше полюбляють кролі-велетні соняшники, цикорій і моркву.
Нову породу домашніх вуханів вивів натураліст Генрік Кучинські з бургундських і фламандських кролів. Їх розведенням ентузіаст займається уже 40 років.

ДІАМАНТОВА КРАВАТКА
Унікальну краватку, яку прикрашає 261 діамант вагою 77 каратів, виставлено на загальний огляд у престижному магазині індійського міста Ченнаі (колишній Мадрас). За оцінкою експертів, вартість цієї чоловічої “дрібнички” — 200 тисяч доларів.
— Якщо чоловіки витрачають величезні гроші на надзвичайно дорогі костюми, то їм слід потурбуватися про відповідні краватки,— прокоментував цю неординарну подію менеджер компанії, яка півроку чаклувала над створенням костюмерного шедевра, достойного потрапити у Книгу рекордів Гіннесса.
Як зазначив фахівець, не кожен може викласти таку велику суму за галстук. Тому фірма розробила кілька інших простіших і дешевших моделей краваток.

МИША-ДОВГОЖИТЕЛЬКА
Миша на ймення Йода уже чотири роки живе в лабораторії Мічиганського університету у США. За людськими мірками, їй понад 130 років. Це найстаріший гризун на Землі.
Незважаючи на свій вік, тваринка зберігає хорошу форму і веде активний спосіб життя. Учені сподіваються розгадати секрет вічної молодості унікальної миші і постійно турбують її різними дослідами. Але вона на те не зважає.

МУЗЕЙ ОПІУМУ
Власті Таїланду витратили понад 10 мільйонів доларів на спорудження і експозицію музею опіуму. Музей знаходиться у так званому “Золотому трикутнику” на березі річки Меконг. Цей район найбільше відвідують туристи.
Музей будували 15 років. Основними інвесторами були японці. У першому залі відвідувачі можуть оглянути невелику плантацію опіумного маку. Бажаючим покажуть спеціальний документальний фільм, який демонструє процес виробництва наркотика. Частина виставки присвячена історії опіуму, а також наслідкам вживання наркотиків.
Telegram Channel