Як вибрати кавун? Вважається, що найсмачнішими ці смугасті ягоди є в другій половині останнього літнього місяця...
Як вибрати кавун? Вважається, що найсмачнішими ці смугасті ягоди є в другій половині останнього літнього місяця.
Є кілька ознак стиглого, соковитого і солодкого плоду: по–перше, його вага (оптимальна — 5 — 7 кілограмів), по–друге, смуги на поверхні (чим контрастніші, тим смачніший), по–третє, хвостик має бути підсушеним, жовтуватим. Надто сухий свідчить про те, що такий кавун довго зберігається. Підозріло також, коли хвостика зовсім немає. Добру ягоду можна розпізнати і за наявністю так званої земляної плями — жовтого забарвлення на одному з боків. Це значить, що плід достигав на землі, а не був зірваний. Стиглий кавун, на відміну від недозрілих або нітратних, потріскує при натисненні. Варто звернути увагу і на шкірку — якісний продукт не має на поверхні тріщин, надрізів, слідів від уколів.