Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
ВІКНО РУБРИКИ: пора нарцисів

Волинь-нова

ВІКНО РУБРИКИ: пора нарцисів

Цьогоріч вона настала майже на місяць раніше звичайного. То й не дивно: синоптики стверджують, що нинішній лютий був найтепліший за останні понад 130 років...

Цьогоріч вона настала майже на місяць раніше звичайного. То й не дивно: синоптики стверджують, що нинішній лютий був найтепліший за останні понад 130 років.

Неймовірно втішена, що поряд із десятком нових сортів цієї дивовижної рослини із родини амарилісових у моєму квітнику збереглися звичайнісінькі нарциси вузьколисті, бабуся чомусь називала їх «нарцизи», скромні, але з п’янким ароматом — сортові так не пахнуть. Втім, чому звичайнісінькі? Саме такі ростуть у знаменитій долині нарцисів в урочищі Кіреші поблизу Хуста. Кажуть, ніде на планеті нема такого дива. Нарцис вузьколистий — рідкісний ботанічний об’єкт, занесений до Червоної книги України. З 1979 року ця місцевість включена до складу Карпатського біосферного заповідника.
Помилуватися красою квітуючої долини приїжджають тисячі людей із різних куточків України і світу.
Ну, а коли у вас нема змоги подорожувати — посадіть нарциси біля свого дому — більш невибагливої і вдячної рослини годі шукати. Попри рекомендації квітникарів розсаджувати їх кожні 2 — 3 роки, можуть рости на одному місці значно довше.
Telegram Channel