Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

НЕ ДОПУСКАТИ ДО ВЛАДИ КАЗНОКРАДІВ

У Біблії сказано, що всяка влада — від Бога. У нашому повсякденному житті ця істина трансформується у інший вислів: “Кожний народ має ту владу, яку заслуговує”...

У Біблії сказано, що всяка влада — від Бога. У нашому повсякденному житті ця істина трансформується у інший вислів: “Кожний народ має ту владу, яку заслуговує”. Це підтверджується тим, що український народ ніяк не може розібратись, кого обрати президентом. Поки що нема гарантій, що він правильно визначиться і в черговий раз. Теж саме можна сказати і про склад Верховної Ради. Тому вихід один — політичне структурування суспільства і демократичні вибори. Хоч і це не є гарантією гармонійного суспільства.
Кажуть, що умовний спосіб “що було б, якби...” не можна застосовувати для аналізу історичних подій. Але я твердо переконаний, що якби український народ у 1991 році обрав президентом В’ячеслава Чорновола, то Павло Лазаренко ніколи не був би прем’єром. І не було б іншого подібного казнокрада. Беру на себе сміливість дати читачам “Волині” на всі майбутні вибори одну пораду: “Якщо ви затрудняєтесь при виборі кандидата у президенти чи народного депутата з точки зору його підготовленості приймати державницькі рішення, спробуйте застосувати зворотний принцип: а хто із запропонованих кандидатів принесе найменше шкоди Україні і українцям?” Хоч на практиці і цим способом скористатись не просто — кандидати і партії навчились задурманювати електорат. Але спробувати можна.
Зосим КОЛБУН. м. Нововолинськ.
Telegram Channel