Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

СВЯТО: щасливчикам — порося у подарунок!

Тагачин, що у Турійському районі, відзначив День села. Свято відбулося з ініціативи депутата облради Романа Микитюка, який і відшукав перші історичні згадки про село...

Тагачин, що у Турійському районі, відзначив День села. Свято відбулося з ініціативи депутата облради Романа Микитюка, який і відшукав перші історичні згадки про село.

На березі озера – аматорський хор з енергетиків, будівельників, колишніх колгоспників, учителів, пенсіонерів у неймовірно красивих власноруч виготовлених сценічних костюмах. А за акомпаніатора — сам голова сільської ради Ростислав Калінчак. Тагачинець Микола Яворський зізнається, що навіть дня трохи забракло для всього розмаїття запланованої розважальної програми! Намагалися не забути нікого і нічого – відзначили кращу садибу, найчисленнішу родину, найстарших та наймолодших жителів, найяскравіший квітник, найбільш завзятих здавачів молока і навіть почесних донорів. Володарі найдовших вусів та найдовшої коси також мали тут свою хвилину слави. Усі вони отримали грошові винагороди від фермерського господарства «Аміла» — головного спонсора свята, а серед щасливчиків ще й розіграли у лотерею порося, вівцю, мішок цукру тощо. Та найголовніше, що за щоденною роботою селяни зуміли організуватися, бо не розгубити творчого запалу — велике щастя і велике багатство тагачинців. Про святкування розповіла Інна Пілюк.
Telegram Channel