Курси НБУ $ 39.64 € 42.30

ДО ШКОЛИ — БЕЗ СЛІЗ

Психологи радять готувати учнів молодших класів до початку нового навчального року за кілька тижнів до першого вересня...

Психологи радять готувати учнів молодших класів до початку нового навчального року за кілька тижнів до першого вересня...

Далеко не всі діти з нетерпінням чекають     цього дня. На жаль, шкільні стреси, перенавантаження, негативні емоції, пережиті у шкільних стінах, даються взнаки — і батьки з тривогою констатують, що навіть нагадування про заняття, однокласників, учителів доводить малечу до сліз. Щоб згладити труднощі адаптації, дехто шукає репетиторів, які відновлюють у пам’яті школярика призабуті за літо знання. Та все ж найбільшу можливість допомогти синочку чи донечці мають не чужі люди, а тато й мама.
Делікатно і ненав’язливо налаштовуйте дитину на позитив. Замість того, щоб лякати майбутніми труднощами, знаходьте аргументи на користь шкільного життя. Діліться спогадами про свої учнівські роки, розповідайте про веселі ситуації, що виникали на уроках і перервах, спільно обговорюйте освітні нововведення.
Діти молодшого шкільного віку повинні спати від 9 до 11 годин на добу. Влітку малеча зазвичай пізно лягає, а вранці відсипається досхочу. Тому вже в середині серпня починайте налагоджувати режим, щодня вкладаючи малюка спати на 10 — 15 хвилин раніше, і вранці будіть щораз ближче до пори майбутнього підйому.
Спільно вибирайте приладдя і шкільний одяг, облаштовуйте робоче місце, прислухаючись до думки дитини. Встановіть чіткі обмеження у перегляді телепередач, у тривалості комп’ютерних ігор, але дійте не примусом, а переконанням. Знаходьте якнайбільше часу для спілкування з синами й доньками, зігрівайте їх увагою і теплом — тоді проблем у ваших школяриків буде менше.
Telegram Channel