Курси НБУ $ 41.10 € 44.63

Кримські татари не голосуватимуть на російських виборах

Кримські татари не братимуть участь у виборах до Державної думи Російської Федерації, які відбудуться 18 вересня.


Як передає Цензор.НЕТ, про це в ефірі «Громадського» повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров.



Однозначно, більшість кримських татар участі у виборах не братиме.



«Однозначно, більшість кримських татар участі у виборах не братиме. Ми їх до цього закликаємо. Організація виборів на окупованих територіях призведе до того, що вибори в усій РФ доведеться визнавати недійсними. А це величезні витрати», — сказав Умеров.


Нагадаємо, «прокурор» окупованого Криму Наталія Поклонська заявила, що «в березні 2016 року громадянин Умеров, перебуваючи на території України, виступав у прямому ефірі телеканалу АТR, де публічно закликав до необхідності порушення територіальної цілісності РФ». У зв'язку з цим слідчі окупаційного управління ФСБ РФ порушили кримінальну справу стосовно Умерова за підозрою в закликах до порушення територіальної цілісності РФ. 12 травня він був затриманий. Окупанти відправили його на психіатричну експертизу.


З 18 серпня Умеров перебував у 9-му відділенні стаціонарної судово-психіатричної експертизи для осіб, які не перебувають під вартою. 7 вересня його випустили, після 3 тижнів утримання.


Telegram Channel