Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

КАЗОЧКИ ПРО ХОРОШЕ ЖИТТЯ

Колись при Союзі ми “жили найкраще”, про що нам завжди говорили по радіо, телебаченню, писали в газетах тощо. Як у народі кажуть: говори весь час людині, що вона свиня, то незабаром вона зарохкає...

Колись при Союзі ми “жили найкраще”, про що нам завжди говорили по радіо, телебаченню, писали в газетах тощо. Як у народі кажуть: говори весь час людині, що вона свиня, то незабаром вона зарохкає. Так і з нами було: нам втовкмачували, що тільки в нас люди заможні і щасливі.
А й справді. Бувало, вистоїш півдня в черзі за шкарпетками, дістанеш їх дві пари, притулиш їх до себе, щоб не загубити, як будеш з черги вибиратись, і щасливий. Несуттєво, що гудзики в благенькому пальтечку повідривались, коли пхався. Як небагато потрібно людині для щастя! Ми знали одне: тільки в нашій країні люди щасливі. Звідки нам було знати, як живуть за кордоном? То вже коли відкрили “залізну завісу”, ми побачили, хто як живе.
А тепер що? Янукович все каже, що в нас зростає добробут народу. Дарма, що промислові і продовольчі товари дорожчають, і навіть хліб. Дарма, що ростуть ціни на комунальні послуги, вартість проїзду в транспорті. Зате пенсію прибавили на 4—6 гривень! Ну, скажіть, хто б з вас здогадався про те, що ми стали краще жити, якби не виступи Януковича і його прибічників?
От тільки опозицію не треба зовсім допускати до радіо і телебачення. А то, дивись, часом таки прорвуться. А вони щось таке говорять, ніби в нас одні одержують пенсії тисячами, а інші ледве до сотні дотягують.
А хто нам винен? Пенсійна реформа “справедлива”: ніби одержуєш те, що заробив. Скажеш, від роботи на фермі чи на бурякових полях повикручувало гулі на ногах і руках, спина не розгинається? Або ти в минулому вчитель, який ночами сидів над перевіркою зошитів і тепер у тебе руки трусяться, очі сліпнуть. А може ти лікар чи медсестра, які з усіх сил старались віддати себе служінню людям. А зарплата все одно була низькою і це не від вас залежало. То треба було йти працювати в КДБ, а не в колгосп, школу чи лікарню. Тоді б і пенсія була високою.
Ні, таки не треба давати ефір опозиції, бо від слів Януковича така благодать на серці, така радість від того, що зростає добробут, бо ж турбується уряд тільки про пересічних громадян, а не про невелику кількість тих, що будують котеджі, є власниками фірм, фабрик, заводів, які під час “прихватизації” купили за мізерну кількість.
Добре було б знову якусь “завісу” придумати. Внутрішню чи що? Головне, побільше говорити людям, що їх життя з кожним днем кращає. І вони незабаром почнуть вірити, як і колись. От тільки якби не клята опозиція...
Юлія РОМАНЮК.
м. Луцьк.
Telegram Channel