Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ТОРТ ЗАВАЖИВ 11 ТОНН

Філіппінські кондитери з міста Ла-Тринідад спекли найбільший у світі полуничний торт.

Філіппінські кондитери з міста Ла-Тринідад спекли найбільший у світі полуничний торт.
Ширина його майже 5 метрів, довжина 7,3 метра, а висота — 2,4 метра. Заважив він 11000 кілограмів. Щоб його спекти, довелося витратити 3 тонни свіжої полуниці, одну тонну борошна, 1000 яєць, 1625 кілограмів цукру, 860 банок згущеного молока.
Кулінари міста оголосили себе полуничною столицею Філіппін й уже протягом трьох років готують велетенські торти. Але останній виявився найбільшим. Ним посмакувало 55 тисяч міських жителів. Організатори акції сподіваються, що їх досягнення буде занесено в Книгу рекордів Гіннесса.

МОРОЗИВО З ПИВОМ
У центральному парку японського міста Уцуномія почали продавати морозиво з добавкою пива.

Рецепт його вигадав 41-річний Масаюкі Ісідзука, кухар одного з ресторанів парку. На створення рецепту нового морозива він затратив майже півроку, комбінуючи різні сорти пива.
Пиво складає 15 відсотків об’єму морозива, в результаті чого алкоголь в продукті не перевищує одного відсотка. За короткий строк рідке морозиво здобуло чималу популярність. Особливо його охоче розкуповували, коли надворі було надто душно. Воно добре втамовувало спрагу.

ЗАСУДЖЕНА ДО СМЕРТІ... РІЧКА
Територією Іраку протікає єдина в світі річка Діала, яка була засуджена до... смертної кари.

Вирок було виконано. Сталося це в І столітті до нашої ери. А засудив річку до загибелі перський цар Кір Великий.
Справа в тому, що під час переправи через Діалу цар втратив улюбленого білого коня. Тварина втопилася. Розгніваний Кір вирішив стерти річку з лиця землі. Для цього було викопано 360 каналів, через які вода з річки витекла. Діала зникла. Проте згодом піски засипали канали й річка знову ожила в попередньому руслі.

ГОЛКА ТА НАПЕРСТОК – ВИНАХОДИ КИТАЮ
Історія пошиття одягу нараховує вже понад 20 тисяч років.

Первісні люди проколювали шкури шипами рослин чи обтесаним камінцем, через дірки просували сухожилля тварин й таким чином робили собі костюм.
Найперші голки з вушком, зроблені з камінців, костей, ріг тварин, були знайдені на території сучасної Західної Європи і Середньої Азії близько 17 тисяч років тому.
Вважається, що перша голка з сталі зроблена в Китаї. Там же у ІІІ столітті до нашої ери придумали наперсток.
Масове виробництво голок почалося лише в ХІV столітті в Нюрнберзі, а згодом в Англії. Найпершу голку з допомогою механізованого виробництва виготовили в 1785 році.
Telegram Channel