Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

МІДНИЙ ГРІШ — ВІД УСІХ ХВОРОБ?

Чула, що дуже корисно для здоров’я носити мідний браслет. Чи це справді так? І чи усім допомагає мідь? Марія Олексюк. м. Луцьк.

Чула, що дуже корисно для здоров’я носити мідний браслет. Чи це справді так? І чи усім допомагає мідь?
Марія Олексюк.
м. Луцьк.

Відомо, що з давніх-давен у народній медицині застосовували для лікування багатьох захворювань мідні монети, мідні диски. Ще Арістотель радив прикладати їх на тіло після ударів. У Древній Греції мідь використовували для лікування глухоти і при запаленнях мигдаликів. А у Франції і дотепер міддю лікують розлади слуху.
Біологи називають мідь металом життя. Прямо чи побічно вона бере участь у більшості обмінних процесів організму, регулює їх. Нестача міді в організмі може спровокувати розвиток багатьох серйозних захворювань: бронхіальної астми, ішемічної хвороби серця, остеопорозу, псоріазу, шизофренії, епілепсії. Нестача міді також негативно впливає на розумову і фізичну активність людини. Вважають, що добова потреба людини в міді становить 3—5 міліграмів. При повноцінному харчуванні приблизно таку дозу ми отримуємо з їжею.
Досвід свідчить також, що дуже корисними є аплікації міді, які знижують температуру, зменшують біль, розсмоктують доброякісні пухлини, знімають запальні процеси в організмі, лікують гінекологічні захворювання. При болю в серці рекомендують прикладати мідну пластинку або монету в підключичну ямку. Якщо монета прилипає до шкіри, треба носити її впродовж десяти днів, зафіксувавши пластирем і не знімаючи навіть на ніч. Такий же спосіб лікування рекомендують для полегшення післяінфарктного стану. При ішемічній хворобі серця мідні пластини прикладають на комірцеву ділянку і носять, не знімаючи, чотири дні. Якщо турбує біль у руках, ломить суглоби, одягніть на ніч рукавички, поклавши у них мідну пластинку або змотаний шматок мідного дроту,— наступного дня стане легше. При варикозному розширенні вен теж корисно покласти у шкарпетку або панчоху мідну пластину. А при фібромі матки її кладуть на нижню ділянку живота. Допомагає мідь і хворим з гайморитом: мідні пластинки треба прикладати на ніч до очей, а при порушеннях слуху одну мідну монету кладуть на випуклу кістку за вухом, іншу прикладають до вуха зі сторони обличчя. Якщо маєте мідний браслет — носіть його, це тільки на користь.
Telegram Channel