Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

І ДЛЯ ДЕПУТАТА ПРАВИЛА ПИСАНІ

У “Волині” від першого липня ц.р. була надрукована інформація власного кореспондента газети Ярослава Гаврилюка “Депутат до виборців не доїхав”, в якій, на наш погляд, неточно викладені обставини справи...

У “Волині” від першого липня ц.р. була надрукована інформація власного кореспондента газети Ярослава Гаврилюка “Депутат до виборців не доїхав”, в якій, на наш погляд, неточно викладені обставини справи. З цього приводу нам хотілося б дати свої роз’яснення.
Підставою для постанови відділу державної виконавчої служби міста Ковеля від першого червня 2004 року про накладення арешту на автомобіль “Ауді-100” державний номер 48779 ВО стали судові рішення, які були винесені щодо цього транспортного засобу. Справа в тому, що Леонід Бірук тричі порушив правила дорожнього руху. Зокрема, сьомого квітня 2003 року було порушення правил проїзду перехрестя; восьмого листопада того ж року — правил обгону; 23 січня 2004 року — правил зупинки-стоянки. Оскільки суми штрафів (17, 15 та 5 гривень відповідно) ним сплачені не були, то дані про автомобіль були занесені в національну базу “Автомобіль” для подальшого затримання машини на штрафмайданчик, що і зробив інспектор ДПС Північної ОР ДПС сержант міліції Олександр Дмитрук 28 червня ц.р. Крім того, цього ж дня на Леоніда Бірука було складено ще один протокол про адміністративне порушення за те, що він не мав при собі реєстраційних документів на автомобіль.
Вважаємо, що Леонід Бірук, будучи депутатом районної ради, повинен подавати приклад у дотриманні чинного законодавства і правил дорожнього руху зокрема.
Микола ЛИСЮК,
виконуючий обов’язки начальника ВДАІ УМВС України в області.

Від редакції: Як стало відомо, Леонід Бірук звернувся в Ковельський міськрайонний суд із позовом до Північної ОРДПС та відділу державної виконавчої служби міського управління юстиції про відшкодування майнової та моральної шкоди на суму понад дві з половиною тисячі гривень. Позивач стверджує, що працівники міліції та виконавці порушили його права як громадянина, гарантовані Конституцією України.
Telegram Channel