Пекучий перець чилі – запорука здоров'я?
Дослідники стверджують, що його споживання позитивно впливає на серце та допомагає уникнути інсульту
Медичний коледж Ларнер закликає всіх їсти гостру їжу. Справа в тому, що споживання гострого перцю чилі виявилося пов'язаним зі зниженням смертності на 13% (переважно це стосується смертей від хвороби серця або інсульту), повідомляє УНІАН.
В принципі, про користь гострого перцю фахівці говорять давно.
В принципі, про користь гострого перцю фахівці говорять давно. В рамках останнього дослідження експерти використовували дані 16000 осіб за 23 роки. Цікавило споживання перцю чилі, спосіб життя і смертність серед цих людей. І було виявлено зв'язок любові до перцю і зниженого ризику смерті.
Між тим, фахівці не можуть точно сказати, як саме перець справляв позитивний ефект. Можливо, вся справа в TRP-каналах, які є основними рецепторами до гострих сполук на зразок капсаїцину (основний компонент чилі). В свою чергу, капсаїцин відіграє важливу роль у клітинних і молекулярних механізмах, які дають змогу запобігти розвитку ожиріння і змінюють коронарне кровопостачання. Також капсаїцин має антимікробні властивості і здатний впливати на стан людини, змінюючи мікрофлору кишечника.