Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Окупанти встановлюють псевдо-позначки про міни, аби перешкодити місії ОБСЄ

Тих, хто хоче звільнися з рядів бойовиків, ізолюють на полігоні

Головне управління розвідки Міноборони на своїй сторінці у мережі «Фейсбук» повідомляє про обстановку на тимчасово окупованих територіях Луганської і Донецької областей станом на 21 січня.


«Російським окупаційним командуванням вживаються заходи щодо перешкоджання діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з метою приховування порушень домовленостей щодо відведення озброєння.



З метою приховування місць розташування забороненого озброєння та недопущення представників місії та журналістів до “заборонених районів” були встановлені додаткові пости і хибні позначки про мінування місцевості.



20 січня ц.р. командування 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ було завчасно попереджене про роботу на ділянці відповідальності полку заступника голови СММ ОБСЄ в Україні О.Хуга. З метою приховування місць розташування забороненого озброєння та недопущення представників місії та журналістів до “заборонених районів” були встановлені додаткові пости і хибні позначки про мінування місцевості.


Командування російських окупаційних військ продовжує здійснювати заходи щодо недопущення зростання випадків залишення передових позицій особовим складом та дезертирства.


З метою утримання на службі особового складу 5 окремої мотострілецької бригади (Макіївка) та 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка), який виявив бажання звільнитись по закінченню контрактів, та проведення з ними “посиленої виховної роботи”, командуванням 1 АК ЗС РФ введена практика ізолювання таких військовослужбовців на полігоні поблизу н.п.Торез.


Водночас, командування 2 окремої мотострілецької бригади 2 АК (Луганськ) ЗС РФ змушене щодня розглядати до 15 рапортів на звільнення військовослужбовців, у яких завершився термін служби за контрактом. У разі затримки прийняття рішення щодо звільнення або відмови особовий склад самовільно залишає розташування бригади», – йдеться у повідомленні.

Telegram Channel