Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Світом котиться хвиля «маршів рожевих шапок» – виступають проти Трампа (фото)

Волинь-нова

Світом котиться хвиля «маршів рожевих шапок» – виступають проти Трампа (фото)

21 січня по всьому світу пройшли до 700 "жіночих маршів" в рамках міжнародної кампанії протесту в перший день після інавгурації президента США Дональда Трампа

Спочатку очікувалося, що в марші у Вашингтоні візьмуть участь до 200 тисяч осіб, однак незадовго до початку акції організатори підвищили очікувану явку до 500 тисяч, повідомляє УНІАН.


У знак солідарності з маршем акції протесту пройшли в сотнях міст, у тому числі в Сіднеї, Лондоні, Парижі та Барселоні. Організатори, серед яких активісти лівих партій, феміністських і "зелених" рухів, хочуть привернути увагу до проблеми прав жінок, які, на їхню думку, перебувають під загрозою у зв'язку з приходом до влади Дональда Трампа. Учасники маршу, багато з яких одягнені у яскраво-рожеві шапки, також виступають за расову рівність, доступну охорону здоров'я і право на аборти.



Рожеві шапки протестувальників покликані нагадати про записи 2005 року, де Трамп говорив про свої дотики до інтимних місць жінок.



До маршу приєдналися співачка Кеті Перрі, актриси Скарлетт Йоханссон, Емі Шумер, Патриція Аркет і режисер Майкл Мур. Поп-зірка Мадонна також виступила на марші, зробивши кілька різких заяв. "Так, я обурена. Так, я подумувала, а чи не підірвати чи Білий дім", – сказала співачка. Як передає CNN, у своїй промові Мадонна назвала акцію "початком революції", проявом "справжньої солідарності", боротьбою за рівність. "Добро не перемогло на цих виборах, але в підсумку воно переможе", – сказала вона. Мадонна також звернулася до тих, хто вважає акцію непотрібною й безглуздою – вона відповіла прихильникам такої точки зору образою "F**ck you".


Рожеві шапки протестувальників покликані нагадати про записи 2005 року, де Трамп говорив про свої дотики до інтимних місць жінок.

Telegram Channel