Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ПРИЙШЛИ ОБЖИНКИ З ЩЕДРИМ УРОЖАЄМ

Першими на Волині віджнивували хлібороби сільгосппідприємства «Городище» Луцького району. Їх урочисто віншувала влада і сільська громада

Першими на Волині віджнивували хлібороби сільгосппідприємства «Городище» Луцького району. Їх урочисто віншувала влада і сільська громада
Сільгосппідприємство «Городище» Луцького району очолює авторитетний керівник, депутат Луцької районної ради Анатолій Никонюк. Швидко і впевнено тут справились із споконвічною і святою хліборобською справою. Обмолотили хліба на площі 988 гектарів, засипали у засіки 6 тисяч тонн зерна і видали місцевим селянам, у яких орендують землю, 332 тонни зерна.
— Це добре, що у нас поле в чималому радіусі — 15—17 кілометрів, — жартує директор ТзОВ «Городище» Анатолій Никонюк. — Де Лаврів, а де — рівненська Золочівка... У Городищі дощ ллє, наче з відра, буревій зірвав покриття на току, а ми спокійно молотимо собі на рівненських полях. Там світить сонечко. Так всі жнива працювали, встигай лише техніку перекидати. Хлопці-комбайнери і водії і о дванадцятій ночі на полі були.
Зібрано багатий урожай. 60,3 центнера з гектара — справді вагомий, європейський показник. Але радість не повна, бо є чимало підстав для тривог у селянина. Як і куди реалізувати хліб за нормальною ціною?
— Волинь сьогодні з хлібом, потрібно лише розумно розпорядитись ним, — каже начальник головного управління сільського господарства і продовольства облдержадміністрації Володимир Літвінчук. — У регіональні ресурси заберемо якісне зерно, щоб потрапило хлібопекарям. Фуражне — на технічну переробку. Маємо і спиртогорілчаний комбінат і три великих птахопідприємства, які потребують кормів. А ще додатково п’ять тисяч тонн зерна матиме змогу реалізувати Волинь. Є домовленість про це з віце-прем’єром Іваном Кириленком.
Щиро посміхаються до земляків-комбайнерів вродливі учасниці художньої самодіяльності, віншують їх піснею. Серед кращих комбайнерів Василь Тарасюк, Роман Кундля. А Володимир Герасим’юк вже втретє жнивує з донькою Оленкою, яка у нього за помічника. Підбіг до тата, шанованого трудівника, син Сергійко. Рада за чоловіка дружина Алла, яка має чудовий голос і співає разом з місцевими аматорами художньої самодіяльності.
Пишний коровай вручили дівчата-красуні Анатолію Никонюку. Начальник головного управління сільського господарства і продовольства облдержадміністрації Володимир Літвінчук передав учасникам свята вітання від голови облдержадміністрації, Героя України Анатолія Француза.
— Ви зробили велику справу, — наголосив у своєму виступі голова Луцької районної ради Юрій Сургент, — вчасно зібрали святий хліб. А ще мені удвічі приємніше тому, що Анатолій Никонюк і Володимир Кучера з Несвіч, де теж обжинки, депутати районної ради.
— Кожний день у нас, — казала городищенський сільський голова Світлана Соколюк, — починається із молитви і подяки Творцю, а селянину — за вирощений хліб.
Піснею-молитвою «Боже, великий, єдиний...» і завершилось свято у селі Городище-2.
Жанна ШАЙ.
Фото Володимира ДРОБОТЬКА.
Telegram Channel