Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

На Ковельщині – новий дитсадок

У селі Колодяжне Ковельського району відкрився дошкільний навчальний заклад «Журавлик».


Віктор Козак запевнив, що районна влада своє головне завдання перед дітьми с. Колодяжне виконала, але і надалі буде докладати зусиль, аби на Ковельщині такі події відбувалися частіше.



Його не було в селі 20 років. Тож багато з тих, хто мав би відвідувати ДНЗ, та не судилося, вже й школу закінчили і своїх дітей мають. Але нинішній малечі пощастило – капітально відремонтоване приміщення сучасного європеського типу, затишна, по-справжньому казкова оселя сьогодні офіційно відкрила свої двері для головних господарів – маленьких дошкільнят, інформує сайт Ковельської РДА.
Розділити радість із жителями територіальної громади та привітати їх з чудовою подією у село Колодяжне сьогодні завітали численні гості: народні депутати України та посадовці краю. На початку урочистої події гості та господарі свята хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять шахтарів, що загинули на шахті «Степова» державного підприємства «Львіввугілля».
Урочиста частина церемонії відкриття дитячого садка розпочалась Державним Гімном України та перерізанням стрічки – вишиванки, це право було надано голові облдержадміністрації Володимиру Гунчику, голові райдержадміністрації Віктору Козаку, голові районної ради Андрію Броїлу та Колодяжненському сільському голові Олені Філіпчук. Далі директор будівництва, керівник ТзОВ «Житлобуд – 2» Леонід Стефанович вручив символічний ключ в. о. завідуючої ДНЗ Лаурі Слободюк, а маленький хлопчик – «Журавлик» гостинно запросив усіх у новий дитячий садок.
Цього дня у стінах дитсадка панувала святкова атмосфера. Працівники та вихованці радо зустрічали гостей за давньою українською традицією хлібом - сіллю. Маленькі господарі дитсадка розповідали, як їм буде житися у садочку, чим будуть займатися, що вивчатимуть. А їх батьки раділи, що малеча відтепер має гарні умови для розвитку, навчання, подальшого пізнання світу.
Варто зазначити, що активні будівельні роботи в ДНЗ с.Колодяжне були впроваджені у 2016 році, позаяк вдалося залучити кошти із Державного фонду регіонального розвитку. Минулоріч працюючи за принципом співфінансування із бюджетів різних рівнів, зокрема державного, районного та сільського, освоєно кошти в сумі - 9868,16 тис. грн. В стислі терміни генеральна підрядна організація - ТзОВ «Житлобуд 2» виконала усі будівельні роботи якісно і вчасно. Нині в приміщенні дошкільного закладу встановлено сучасну систему опалення з теплопунктом, пожежною сигналізацією. Облаштовані всі необхідні кімнати - ігрові, спальні, роздаткові, санвузли, роздягальні, харчоблок. Придбані та встановлені сучасні меблі у кожну вікову групу. Для здійснення якісного медичного обслуговування створено сучасний медичний кабінет та ізолятор, є також пральня. Окрім цього, повністю проведений благоустрій території, побудовані павільйони та нові ігрові майданчики.
Звертаючись до громади села та гостей свята, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик подякував батькам за терпіння, а усім, хто будував і долучився до ремонтних робіт за працю, яка дала чудовий результат. «Нехай в цьому «Журавлику» віднині лунає дитячий сміх та гомін, сяють щирі посмішки маленьких Українців. Кожен садочок, кожна школа, кожен соціальний заклад - це наш з вами спільний внесок у розбудову держави», - таким був акцент у виступі Володимира Петровича.
З вітальними словом до дітей, батьків та гостей звернувся голова райдержадміністрації Віктор Козак, який зазначив, що у такий нелегкий для країни час є все ж таки і радісні моменти, такі як відкриття дошкільного навчального закладу для майбутнього нашої держави – для дітей. «Журавлик» - це результат співпраці керівництва облдержадміністрації, районної влади, депутатів усіх рівнів, жителів територіальної громади. Віктор Теодосійович подякував усім, хто брав участь у цій благородній справі та запевнив, що районна влада своє головне завдання перед дітьми с. Колодяжне виконала, але і надалі буде докладати зусиль, аби на Ковельщині такі події відбувалися частіше. Маленьким дошкільнятам голова райдержадміністрації побажав рости розумними, щасливими, в мирній країні і не забувати цей чудовий світ дитинства. «Більшої вдячності, ніж сьогоднішні щасливі посмішки дітей, для усіх хто доклався до відкриття цього закладу немає», - такими слова завершив свій виступ Віктор Теодосійович.
Чимало подарунків, необхідних речей гості вручили з нагоди цієї довгоочікуваної події дітям.

Telegram Channel