Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

На акцію проти декрету «дармоїдів» у Бресті вийшло більше 1000 людей

У Бресті 5 березня в черговий раз пройшов «Марш недармоїдів»

По дорозі до учасників акції приєднувалися глядачі — в ході взяли участь понад 1000 осіб. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Білоруський портал TUT.BY.


"До учасників маршу на сходи будівлі мерії вийшов заступник голови Брестського міськвиконкому Сергій Жуков, який курирує соціальну сферу, і запросив всіх до актової зали. Частина присутніх вирушила в будівлю міськвиконкому.



Акція пройшла мирно, міліція не перешкоджала ходу. Затримань в Бресті також не зафіксовано.



В цей момент до будівлі міськвиконкому підійшла група анархістів у масках і з чорними прапорами, які на сходах мерії вивісили розтяжку «Чиновник — головний дармоїд» і почали скандувати «Йди!», «Чиновники — злодії, політики — брехуни!", - йдеться в повідомленні.


Поки що у міськвиконкомі йшла дискусія між «недармоїдами» та міською владою, на сходах мерії виступали бажаючі. Близько 13:00 «недармоїдів» закликали пройтися маршем по місту — до ЦУМу. Ходу очолили анархісти. Люди скандували гасла за скасування декрету №3 і «Живе Білорусь!».


За попередніми даними, кількість учасників «Маршу недармоїдів» склала більше 1000 осіб.


Акція пройшла мирно, міліція не перешкоджала ходу. Затримань в Бресті також не зафіксовано.


В день проведення третього маршу на площі Леніна з 11:00 було організовано безкоштовне катання на паровозику, конячці, ослику, кареті «Фаетон». Відповідне оголошення з'явилося на стенді біля входу в міський парк культури і відпочинку.


В акції також збиралися взяти участь опозиційні політики. Однак вранці 5 березня по дорозі з Мінська до Бресту під містом Івацевичі автомобіль з опозиціонерами зупинили співробітники ДАІ.


На несанкціонований Марш недармоїдів» в Бресті люди збираються третю неділю поспіль. Перша акція зібрала близько 100 учасників, на другу прийшло близько 300 осіб.


За останній місяць у багатьох містах Білорусі пройшли акції протесту проти податку на дармоїдство.

Telegram Channel