Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Юлії Марушевській «шиють» 7 мільйонів гривень розтрати

Колишню главу Одеської митниці звинуватили у завданні величезних збитків державі

Про це Марушевська написала на своїй сторінці в Facebook із посиланням на ухвалу Печерського суду, інформує «Високий замок».


«Це одна з ухвал Печерського суду, за якими проводились обшуки. Подібна була і у тих, хто приходив під двері моєї квартири. Підстава – начебто завдані збитки державі у сумі 6,92 мільйонів гривень через «сумнівні доручення», які передбачали оформлення товарів за ціною вказаною в контракті», – написала вона.



«Підстава – начебто завдані збитки державі у сумі 6,92 мільйонів гривень через «сумнівні доручення», які передбачали оформлення товарів за ціною вказаною в контракті».



Зокрема, йдеться про два документи: доручення, яке передбачає оформлення за ціною в контракті товарів з 37 країн та доручення щодо Великих платників податків.


«Це ті доручення, які забрали у митників можливість вирішувати на власний розсуд скільки коштує ваш товар і таким чином значно обмежили поле для вимагання хабарів. І так, ці доручення вже були визнані судом як правомірні», – нагадує вона.


За словами Марушевської, ці доручення отримали схвалення та підтримку бізнесу і експертного середовища.


«І лише після того, як ми пішли з митниці, дуже «оперативні» прокуратура та СБУ угледіли в цьому злочинні дії та шкоду державі. Не в мільярдних схемних потоках злочинних кланів, які керують нашою країною! Де юре, нас звинувачують у намаганні провести реальні зміни. Де факто – справа є спробою дискредитації в очах суспільства нашої роботи, яка збурила корупційну систему», – написала вона.

Telegram Channel