Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Україна хоче розробляти свій винищувач

Йдеться про середньострокову перспективу на 5-15 років

Про це Українським Новинам розповів заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юрій Бровченко.


Заступник міністра економіки Юрій Бровченко у Мінекономіки курує питання оборонно-промислового комплексу. Полковник запасу Бровченко не з чуток знайомий з тими викликами, які стоять перед українським оборонно-промисловим комплексом. У 2010 він обіймав посаду директора департаменту утилізації ракет і боєприпасів у Міністерстві, а в 2012 в тому ж міністерстві він курирував департамент економіки оборони та безпеки.



Напередодні Кабінет міністрів вперше затвердив державне оборонне замовлення 3 роки.



Напередодні Кабінет міністрів вперше затвердив державне оборонне замовлення 3 роки. Вперше цей документ передбачає прогнозованість витрат оборонного бюджету в середньостроковій перспективі. Однак не можна не згадати, що з виконанням державного оборонного замовлення минулого року виникли складнощі, тому що він передбачав, що 50% фінансування оборонного замовлення буде здійснюватися за рахунок коштів отриманих від конфіскації активів конфіскованих у сім'ї колишнього президента Віктора Януковича.


"Стосовно бойової авіації, то нині розглядають можливість створення вітчизняного винищувача. Над цим працюють конструктори. Тепер це дуже складний процес, і ми більше схиляємося до варіанту міжнародної кооперації. Винищувач - це дуже складний зразок озброєння. Створення такої техніки передбачає наявність певних технологій. На жаль, нині у нас і технології, і досвід, який необхідний для створення бойової авіації  - мінімальні", - сказав Бровченко.

Telegram Channel