Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ковельчани зможуть лікуватися «підвішено»

Волинь-нова

Ковельчани зможуть лікуватися «підвішено»

У фізіотерапевтичному відділенні відкрито спеціалізований кабінет, де розміщено універсальну кабіну для підвісної терапії


Доведено, що у підвішеному стані м’язи перебувають наче у невагомості, і так швидше здобувають функціональну силу.



Днями у фізіотерапевтичному відділенні Ковельській лікарні відкрито кабінет реабілітації, де розміщено універсальну кабіну для підвісної терапії, інформує сайт Ковельської міської ради. Кошти на придбання обладнання виділено з міського бюджету – 195 тисяч гривень. За рахунок спеціального фонду МТМО проведений ремонт приміщення та монтажні роботи. На ці потреби використано понад 73 тисячі гривень.


Як зазначив головний лікар МТМО Олег Самчук, це перша подібна реабілітаційна кімната в державній медичній установі Волині. Тут будуть проходити лікування пацієнти неврологічного та травматологічного профілю, необхідні відновлювальні процедури після оперативного втручання. «Майбутнє за реабілітацією, і у Ковелі ми уже працюємо у цьому напрямку», - підкреслив Олег Олегович.


Про нововведення у роботі фізіотерапевтичного відділення розповіла його завідуюча Лариса Куролес: «Раніше це був кабінет лікувальної фізкультури, саме на його базі і створено таку спеціалізовану кімнату. Основним її компонентом, найважливішою частиною є універсальна кабіна підвісної терапії або «реабілітаційна клітка». Доведено, що у підвішеному стані м’язи перебувають наче у невагомості, і так швидше здобувають функціональну силу».


На сьогодні у кабінеті працює два інструктори, які пройшли навчання у Львівському приватному реабілітаційному центрі та у центрі для дітей-інвалідів у Вінниці.


За словами одного із спеціалістів Сергія Абрамчука, у Львові вони вивчали підвісну терапію на стандартній «реабілітаційній клітці». У Вінниці більше працювали з дітьми, у яких ДЦП, практикувались виконувати необхідні процедури. І всюди бачили, що цей метод реабілітації є досить ефективним.


У перші дні роботи інструктори більше займаються з пацієнтами, яким діагностували остеохондроз, сколіоз. З часом будуть проводити реабілітацію хворим після інсультів.
Колега Сергія Ольга Силюк теж поділилась планами на майбутнє: «Будемо набирати діток на корегуючу гімнастику. Працювати, щоб виправляти сколіози, плоскостопість. Будемо все робити, аби покращити фізичний стан дітвори».


Відтепер пацієнти Ковельської лікарні при потребі можуть розраховувати на ще одну реабілітаційну процедуру. Цей проект вдалося реалізувати завдяки тісній співпраці міської влади із медиками.


Міський голова Олег Кіндер вкотре наголошує, що саме лікарі мають планувати першочерговість потреб у медичній галузі, а влада буде думати, як допомогти втілити ці ініціативи в життя.


Результати такої роботи уже можуть бачити ковельчани. По-новому тепер виглядають хірургічне, приймальне та лор-відділення. Ковельське МТМО — лідер серед подібних медичних установ в Україні за кількістю придбаного медичного обладнання.


Зокрема, торік у міській поліклініці запрацювала сучасна мамографічна система італійського виробництва. Куплено новітню рентгенівську діагностичну систему, апарат УЗД, які значно покращують якість обстеження пацієнтів.


Варто сказати, що на медичне устаткування останнім часом використано майже 6 мільйонів гривень. На благоустрій та ремонтні роботи – 2 мільйони.


 

Telegram Channel