Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Волинянин приніс у поліцію гранату (фото)

Волинь-нова

Волинянин приніс у поліцію гранату (фото)

Вибухотехніки знешкодили її на спеціальному полігоні

На Волині 24-річний мешканець села Велика Яблунька звернувся в Маневицький відділ поліції і добровільно передав правоохоронцям корпус гранати «Ф-1» із запалом системи «Роллана».



Добровільно передав правоохоронцям корпус гранати «Ф-1» із запалом системи «Роллана».



На місце події виїхали співробітники вибухотехнічного сектору.


«Предмет відноситься до першої категорії небезпечності ( вкрай небезпечні). Наші спеціалісти транспортували об’єкт на спеціально відведений полігон, де його знищили. Після підриву небезпечної знахідки взяли зразки речовин для проведення відповідних експертиз», – розповів начальник вибухотехнічного відділу ГУНП у Волинській області Ігор Заболотний.


Відомості за даним фактом поліція внесла до Журналу єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події.


Поліція наголошує, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки – це злочин, за який законом, передбачено кримінальну відповідальність. Зокрема, санкція статті 263 Кримінального кодексу України, передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. У випадку добровільної здачі зброї в органи та підрозділи поліції громадяни звільняються від кримінальної відповідальності.

Telegram Channel