Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Олег Сенцов відмовився від побачень

Волинь-нова

Олег Сенцов відмовився від побачень

Переговори щодо звільнення українського режисера, засудженого в Росії на 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі, йдуть

Про це в коментарі «Радіо Свобода» сказала двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан, інформує «Високий замок».


«Наскільки я знаю, ведуться якісь переговори, але я в них участі не беру і не знаю їх суті, не знаю подробиць. Політики кажуть: «Ми працюємо над цим». Це їхня улюблена фраза», – говорить Каплан.



Доля Олега зараз виключно в руках політиків.



«Усі суди в Росії ми програли, і за фактом зараз дійсно нічого не відбувається. Справа комунікована в ЄСПЛ, але скільки вона там ще пролежить до розгляду, ніхто точно сказати не може», – відзначає вона.


Каплан повідала деякі подробиці тюремного ув'язнення, та як Синцов підтримує зв’язок з родиною:


«У Олега нічого цікавого не відбувається. Година на день – прогулянки, пише сценарії, і це все його життя на даний момент. Від побачень Олег відмовився, пояснивши це тим, що йому так простіше морально триматися. Він бачив інших ув’язнених після побачень з сім’єю, і як ті впадали в депресію. Тому на побачення до нього в Якутськ ще ніхто не їздив. Бувають рідкісні-рідкісні листи і рідкісні-рідкісні дзвінки, так ось і підтримуємо зв’язок».


Напередодні в Празі відбулася прем’єра документального фільму Аскольда Курова «Процес» про долю українського кінорежисера, засудженого в Росії.


Каплан вважає, що такі акції також важливі: «Звичайно, самі кінематографісти, об'єктивно кажучи, витягнути Олега не зможуть, але вони зможуть донести до політиків, які реально можуть впливати на ситуацію, інформацію. Доля Олега зараз виключно в руках політиків. Я сподіваюся, що той самий фільм Аскольда Курова, інші акції якось допоможуть донести потрібну інформацію до людей, які здатні змінити ситуацію».

Telegram Channel