Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

У волинському лісі розпочалося генеральне прибирання

Навесні цього року першими вийшли очистити узбіччя та лісові масиви від сміття у державних підприємствах «Волинський лісовий селекційно-насінневий центр» та «Турійське лісове господарство»

У лісах с. Гаразджа Луцького р-ну 25 учнів Піддубцівської та Гараджанської школи під пильним контролем та з допомогою дорослих прибрали територію протяжністю 4,5 км, повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ .




Школярі подбали і про житло для птахів – розвісили 10 шпаківень.



У Турійському районі до традиційної акції «Чистий ліс» організатори долучили учнів Дольської загальноосвітньої школи. Разом вони не лише розчистили ділянки в урочищі Острово площею 1,5 га, а й подбали про житло для птахів – розвісили 10 шпаківень.


Акція «Чистий ліс», яку волинські лісівники започаткували торік, стає традиційною і набирає обертів. До кінця березня вона відбудеться у кожному районі. І має дві простих мети. Перша, звісно, очистити ліс від бруду, що так «яскраво прикрашає» незасніжені лісові масиви. Друга – навчити всіх жити так, щоб традиція з прибирання побутових відходів стала зайвою через відсутність у лісі сміття.


Поки ж волинські лісівники, залучаючи до роботи всіх охочих, так масштабно прибиратимуть ліс двічі на рік – навесні та восени.


Також нагадуємо: стати учасником акції «Чистий ліс» просто. Ви можете звернутися безпосередньо у державне лісогосподарське підприємство, що у вашому районі, або ж до Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.


 


 


 

Telegram Channel