Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

На Ківерцівщині спиляли дуба

Порушників, які хотіли «підзаробити» на крадіжці дуба, виявила лісова охорона

Самовільну рубку було здійснено у квадраті 135 Ківерцівського лісництва. Двоє чоловіків із Ківерців встигли спиляти дуба діаметром 56 см та розкряжувати його на 4 колодки по 3 м. Проте вивезти з лісу цінну деревину порушники не встигли – завадили цьому працівники лісової охорони, повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.



Хоча чоловіки намагалися виправдатися і заперечували свою причетність до незаконної рубки, факти (у тому числі й наявність бензопили) свідчили про інше.



Сталося під час спільного рейду лісової охорони державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство» та мобільної рейдової бригади. Лісопорушників вдалося спіймати на гарячому. Хоча чоловіки намагалися виправдатися і заперечували свою причетність до незаконної рубки, факти (у тому числі й наявність бензопили) свідчили про інше.


Варто зазначити, що при падінні зрізане дерево зламало вільху. Тож природі завдано подвійної шкоди. Сума збитків при цьому становить близько 18 тис. грн. На місце прибули працівники поліції. Тривають слідчі дії. Покарання та розмір штрафу для лісопорушників визначить суд.


На жаль, такі випадки непоодинокі. Лише минулого тижня ми повідомляли про виявлену ківерцівською лісовою охороною крадіжку 3 дубів, де сума завданих збитків сягнула майже 50 тис. грн. Матеріали справи було передано у правоохоронні органи. За фактом відкрито кримінальне провадження.


А незадовго до того працівники цуманської мобільної рейдовової бригади затримали порушників, які зрізали понад столітнього дуба у межах Ківерцівського НПП.

Telegram Channel