Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Легендарному Звіробою доля подарувала сина, а влада — квартиру

Волинь-нова

Легендарному Звіробою доля подарувала сина, а влада — квартиру

Цими днями учасник АТО, гроза терористів Павло Діденко з Дубна отримав з рук міського голови Василя Антонюка довгожданий ордер на житло в місті, а вже наступного дня у героя народився син

Мирослава КОЗЮПА


Павло Діденко – учасник редакційної акції «Герої нашого часу» в липні 2016 року. Він більше відомий як Звіробій, і тривалий час його справжнього імені не відкривали, бо ж за голову військовослужбовця терористи оголосили винагороду 30 тисяч доларів. Ми вже писали, що безстрашний боєць знищив склад – 20 тонн боєприпасів сепаратистів, 18 ворожих танків та іншу техніку. За це нагороджений орденом «За мужність», орденом ІІІ ступеня «Слава і честь», медаллю «За військову службу Україні», медаллю «За участь в бою» та іншими численними відзнаками. Павло часто відмовляється від нагород, каже, вони йому не потрібні. Головне для бійця – щоб якнайшвидше закінчилася війна. І героєм чоловік себе не вважає, бо все що робить – через любов до Батьківщини.


Поміж цим він пройшов усі кола воєнного пекла – Іловайський котел, 10 днів в оточенні ворога, бої за визволення Павлопільська та Сорокиного. А минулоріч, під час наступу бойовиків на Широкине, ворожий снаряд потрапив у дуло ракети, яка була в руках у бійця та вибухнула. В госпіталі з очей Павла Діденка вийняли 17 осколків, ще більше сотні – з обличчя. У зв’язку з тим, що не встиг вдягнути бронежилет, отримав контузію і багато поранень по всьому тілу. Та невгамовний військовослужбовець у тилу довго не засиджувався, тільки підлікувався – і знову на передову.



Безстрашний боєць знищив склад – 20 тонн боєприпасів сепаратистів, 18 ворожих танків та іншу техніку.



Нещодавно боєць приїхав додому. В перший день відпустки на нього чекала приємна подія – влада Дубна вручила герою ключі від трикімнатної квартири. Рішення про виділення житла сім’ї Діденків прийняте виконавчим комітетом міської ради
17 січня 2017 року за значні заслуги перед Батьківщиною.


А 7 березня дружина Світлана подарувала легендарному Звіробою синочка. «Надзвичайно приємна і почесна місія – вітати маму ще одного героя України. Хай вас Бог оберігає, а ваш татко завжди повертається додому неушкодженим», – побажав сім’ї голова Дубенської райдержадміністрації Юрій Парфенюк, який разом з очільником районної ради Олександром Козаком приїхали привітати родину з поповненням.


Та сподіватися на те, що мужній Звіробій нарешті «вгамується», терористам не випадає. Колишній тракторист із Тараканова, доброволець, а нині контрактник Збройних сил України є прикладом для своїх побратимів, з котрими, як розповідав, ділив один ковток води на двох, одну консерву на десятьох і одну сигарету, викурену по колу. Тепер йому потрібно стати гарним прикладом для сина й доньки, боронити їхній спокій та мир у державі – його покликання.


На фото: Здійснилась мрія про власне житло – донька та новонароджений сн ростимуть у просторій оселі.

Telegram Channel