Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Євросоюз продовжив індивідуальні санкції проти Росії і бойовиків

Обмежувальні заходи продовжені ще на півроку

Європейський союз продовжив санкції проти 150 осіб, а також 37 організацій, які загрожували суверенітету України. Про це у Twitter повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк. При цьому зі списку були видалені померлі бойовики Ципкалов і Павлов, більш відомий на прізвисько "Моторола", інформує Тиждень.



У перелік входять в основному громадяни Росії, в тому числі керівництво силових відомств, а також найближче оточення Владіміра Путіна.



У перелік входять в основному громадяни Росії, в тому числі керівництво силових відомств, а також найближче оточення Владіміра Путіна. У списку також більшість відомих бойовиків Донбасу, а також керівники окупаційної влади Криму.


Нагадаємо, Євросоюз, США, і інші країни ввели санкції відносно РФ у зв'язку з окупацією Криму та агресією на сході України, які неодноразово розширювалися і продовжувалися. Були припинені переговори про безвізовий режим і про нову базову угоду про співпрацю, введена заборона на в'їзд до країн ЄС для посадових осіб з РФ і заморожені їхні активи, введені обмежувальні заходи торгового, фінансового та військового характеру.


Обмежувальні заходи були введені в березні 2014 року і в останній раз були продовжені у березні 2016 року. Раніше у представництві ЄС зазначали, що підстав для зняття санкцій з Росії з боку ЄС поки що немає.

Telegram Channel