Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Один із затриманих учасників блокади був раніше засуджений за вбивство

З 45 затриманих учасників блокади 6 були раніше засуджені

Національна поліція відпустила затриманих в районі ст. Кривий Торець учасників блокади. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив начальник поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін, повідомляє РБК-Україна.



За даними Аброськіна, з 45 затриманих учасників блокади 8 осіб брали участь в АТО, 6 були раніше засудженими за кримінальні правопорушення.



Як пишуть ЗМІ, Національна поліція відпустила затриманих в районі ст. Кривий Торець учасників блокади. За даними Аброськіна, з 45 затриманих учасників блокади 8 осіб брали участь в АТО, 6 були раніше засудженими за кримінальні правопорушення. Затримані є жителями 8 областей України.


"Станом на сьогоднішній ранок усі вони відпущені. Жоден з них не має тілесних ушкоджень. Але надходить інформація, що відома особистість - організатор "блокади" - вимагає від кожного з них звертатися в лікарню з скаргами "на здоров'я" для використання в подальшій дискредитації співробітників поліції. До речі, кожен із затриманих після перевірки та дачі пояснень пройшов медичний огляд, під час якого "скарг" не надходило", - повідомив Аброськін.


За його даними, одним із затриманих є житель Житомирської області, який раніше був засуджений за вбивство. "Провів у місцях позбавлення волі 9 років, вийшов на свободу в 2013 році. Каже, що його і ще кількох людей звозили в Донецьку область централізовано. Забезпечили грошима і обіцяли плату за три тижні чергування на "редуті" - 400 гривень на день", - написав Аброськін.


Як пишуть ЗМІ з посиланням на джерела в правоохоронних органах, затриманий - Одочук Іван Петрович, 1982 року народження, безробітний, прописаний у селі Долішній Шепіт Вижницького району Чернівецької області, проживає в Житомирі. За інформацією джерела ЗМІ, раніше він притягувався до кримінальної відповідальності Житомирським ВП ГУНП в Житомирській області за ст. 185 ч. 2 КК України, у 2004 р. за ст. 115 ч. 1 КК України. Відомостей про його участь у бойових діях немає, пише видання.

Telegram Channel