Курси НБУ $ 39.23 € 42.44

Блокувальники погрожували вирізати сім'ї співробітників поліції

Аброськін повідомив про відкриття кримінальної справи щодо вчорашнього інциденту з участю Парасюка

За фактом вчорашнього конфлікту між поліцейськими та учасниками блокади під керівництвом народного депутата України Володимира Парасюка слідчим управлінням ГУНП у Донецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області відкрито кримінальне провадження. Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це заявив заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін на Facebook.



"Погрожували вирізати сім'ї співробітників поліції, які перебували на блокпосту", ображали і принижували поліцейських, "ви всі донецькі сепаратисти" - правоохоронці розповідають про "спілкування" з народним депутатом", - пише Аброськін.



Він повідомив, що стосовно учорашнього інциденту (напад на поліцейських під керівництвом народного депутата України) слідчим управлінням ГУНП в Донецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу" Кримінального кодексу України.


"Погрожували вирізати сім'ї співробітників поліції, які перебували на блокпосту", ображали і принижували поліцейських, "ви всі донецькі сепаратисти" - правоохоронці розповідають про "спілкування" з народним депутатом", - пише Аброськін.


"Я не дозволю принижувати поліцейських Донеччини, які вже третій рік на війні, які під обстрілами допомагають людям у прифронтових містах, багато з яких втратили родини і домівки, покинувши окуповану територію, але залишилися вірними Присязі, даній громадянам України. Ми і далі будемо нести службу на блокпостах, тому що саме тут ми вилучаємо велику кількість незаконної зброї, тим самим зберігаємо життя наших громадян у мирних містах нашої країни", - підкреслив заступник голови Нацполіції.


Нагадаємо, раніше заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін заявив, що учасники блокади окупованого Донбасу спровокували конфлікт з поліцією під Харковом і на блокпосту біля Слов'янська (Донецька область). У той же час командир роти спеціального призначення поліції Донецької області Юрій Голубан стверджував, що народний депутат (позафракційний) Володимир Парасюк спровокував напад учасників блокади на співробітників поліції під Слов'янськом.


Нагадаємо, вчора один із "редутів" блокади торгівлі з ОРДЛО на станції "Кривий Торець" був ліквідований правоохоронцями. Раніше нардеп від "Самопомочі" Семен Семенченко також повідомив про це. При цьому поліція оприлюднила відеозапис вилучення зброї в учасників блокади.


Як повідомляли, 2 лютого учасники торгової блокади перекрили залізничні колії біля Бахмута.


25 січня ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Було заблоковано рух 12 поїздів загальною кількістю 700 вагонів. 16 лютого активісти заявили, що слідом за залізницею почали блокування автомобільних доріг.


На сепаратистських сайтах 27 лютого поширено спільну заяву ватажків так званих "ДНР" та "ЛНР", в якій вони вимагають від Києва до 1 березня зняти транспортну блокаду Донбасу, що, за їхніми словами, суперечить Мінським домовленостями. У разі якщо їхні вимоги не буде виконано, Олександр Захарченко та Ігор Плотницький погрожують взяти під контроль підприємства, що зберігають українську юрисдикцію, а також обіцяють на тимчасово непідконтрольних уряду України територіях припинити постачання вугілля.


1 березня керівництво терористичної організації "ДНР" повідомило про введення "зовнішнього управління" на українських підприємствах, розташованих в окупованій частині Донецької області. У підсумку, дочірнє підприємство французької Air Liquide припинило свою діяльність в окупованому Єнакієвому, в зв'язку з оголошеною бойовиками "націоналізацією".

Telegram Channel