Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Під Краматорськом стався вибух на газогоні – два селища залишися без газопостачання та електрики

Вибух стався через пожежу. Невідомі підпалили суху траву

Під Краматорськом стався вибух на газогоні. Кількасот мешканців селищ Сергіївка та Андріївка залишися без газопостачання та електрики. Про це повідомляє "5 канал".



Жителі будинків, прилеглих до місця події, кажуть, що спочатку газ горів не сильно, але згодом вибухнув. Жертв та постраждалих немає.



Вибух стався через пожежу, невідомі підпалили суху траву, і газова труба у грунті розірвалася. Жителі будинків, прилеглих до місця події, кажуть, що спочатку газ горів не сильно, але згодом вибухнув. Жертв та постраждалих немає. Ремонтники оперативно взялися ліквідувати аварію, тому вдалося утримати тиск у газовій мережі і зберегти газопостачання у більших селищах. Комунальні бригади зараз замінюють аварійну ділянку газогону та лінії електропередач, що були пошкоджені вибухом. Відновити газо- та енергопостачання планують вже завтра.


Одна з місцевих мешканок каже: "Потроху бігло, вогонь потроху так горів. Потім сильніше-сильніше-сильніше. А потім вже як рвонуло, і полум'я було отам дроти високовольтні горіли. Плавилися. Ось таке полум'я високе було. Страшне!"


Головний інженер ПАТ "Донецькоблгаз" Віталій Дехтяренко розповів: "Протягом 20 хвилин бригада аварійно-диспетчерської служби Краматорського управління прибула на місце. В результаті виконання оперативних заходів по відключенню ділянки газопроводу, нам вдалося зберегти газопостачання населеного пункту Шабельковка і населеного пункту Олександрівка Слов'янського району".


Telegram Channel