Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Нововолинську дошкільнята допомогли загасити пожежу (фото)

Волинь-нова

У Нововолинську дошкільнята допомогли загасити пожежу (фото)

З великою цікавістю малеча спостерігала за бойовим розгортанням рятувальників в апаратах на стисненому повітрі

Подробиці незвичної ситуації викладено на сторінці Управління ДСНС України у Волинській області:


«20 березня рятувальники 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Нововолинська провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для вихованців дошкільного навчального закладу №4 м. Нововолинська.
Такі заходи працівники Служби порятунку часто проводять для малечі і проходять вони завжди у дружній атмосфері, особливо, коли слухачами є малюки.



Головні герої вистави розіграли ситуацію, коли маленькі звірята залишились удома самі й бавилися сірниками, допоки не спалахнув вогонь, приборкати який допомогли пожежні, котрі вчасно нагодилися.



Розпочався захід із музичної вистави «Вогонь-друг, вогонь-ворог», яку педагоги разом з дошкільнятами підготували для гостей. Глядачі побачили, яке страшне лихо можуть накоїти дитячі пустощі з вогнем та як поводитися у випадку виникнення пожежі. Головні герої вистави розіграли ситуацію, коли маленькі звірята залишились удома самі й бавилися сірниками, допоки не спалахнув вогонь, приборкати який допомогли пожежні, котрі вчасно нагодилися.
По закінченні вистави працівники ДСНС малечі пояснили, чому сірники дітям не іграшка, що гра з вогнем небезпечна і вогонь без нагляду може перетворитися на ворога людини. Розповіли і основні правила безпеки, що потрібно робити аби запобігти виникненню пожежі, і як слід себе вести, якщо вона вже сталася та повторили хором номери телефонів екстрених служб, а щоб краще запам’яталися – под.арували малечі календарики.
Продовжився захід уже на вулиці де фахівці ДСНС ознайомили дітлахів з особливостями професії вогнеборців, продемонстрували пожежний автомобіль, пожежно-технічне обладнання, навели приклади його використання в роботі. З великою цікавістю малеча спостерігала за бойовим розгортанням рятувальників в апаратах на стисненому повітрі.
Також найсміливіші приміряли на себе бойові обладунки співробітників ДСНС та спробували себе у ролі рятувальників – за допомогою пожежного ствола намагалися загасити умовну пожежу.
Подібні заходи не лише формують у дітей уявлення про професію рятувальника, але й закладають усвідомлення необхідності відповідально ставитись до життя».

Telegram Channel