Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Відзавтра київські «копи» пересідають на коней (фото)

Волинь-нова

Відзавтра київські «копи» пересідають на коней (фото)

Спершу правоохоронці-кавалеристи з’являться на Русанівській набережній

Завтра, 25 березня, вперше патрулювати Русанівську набережну вийде кінна поліція. Про це повідомляє у Facebook депутат Київради Олесь Маляревич, посилаючись на перемовини з начальником Управління патрульної поліції міста Києва Юрієм Зозулею.



Разом з кінною поліцією слідкувати за порядком на окрузі будуть і велопатрулі.



«Ми обговорили з Юрієм Зозулею можливість залучення до патрулювання кінної поліції. Тому що в лісопарковій частині Русанівської набережної є місця, де зовсім не можна проїхати. Це ділянки з піщаним покривом. Подивимося, як сприймуть жителі таке нововведення і наскільки виправданим буде патрулювання. І вже потому будемо визначатися: залишати кінну поліцію чи ні», – розповів Олесь Маляревич.


Разом з кінною поліцією слідкувати за порядком на окрузі будуть і велопатрулі. «Також ми обговорили можливість велопатрулювання. Русанівська набережна, Русанівський канал – це такий природний куточок, де складно контролювати порядок, сидячи в машині. Тут кругом паркові зони. Тому ми плануємо, що якусь частину, де складніше, охопить кінна поліція, якусь велопатруль», – додав депутат.


На відмінну від кінної поліції, велопатрулі не потребують тестування громадськістю. Велопатрулі будуть увесь сезон патрулювати на вулицях. Така домовленість уже є. Їхні велосипеди будуть зберігатися у комунальному приміщені кінотеатру «Краків». Правоохоронці будуть приїжджати вранці, пересідатимуть на велосипед і охоронятимуть порядок на Русанівці.

Telegram Channel