Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Юна лучанка Настя Луцюк стала рекордсменкою із кількості прочитаних книг

Третьокласниця обожнює пригодницьку літературу

Ніна БОЧАРОВА, заступник директора Центральної бібліотеки для дітей  міста Луцька по роботі з дітьми


У школах розпочалися весняні канікули, а в бібліотеці – Тиждень дитячого читання. Відкрився він бенефісом найкращих читачів. Цьогоріч на книжкове свято до центральної бібліотеки для дітей  міста Луцька були запрошені школярі  3-А класу НВК №9. І це не випадково.



Тиждень дитячого читання відкрився бенефісом найкращих читачів.



Саме в цьому класі є читачі, які встановили  рекорд із прочитання бібліотечних книг за минулий та початок 2017 року. Бібліотекарі підготували  своєрідну книжкову шафу з книг, які вони  вже прочитали, а поруч розмістили формуляр, у якому записані ці видання.  Рекордсменами стали: Настя Луцюк, яка прочитала близько 100 книг, Даринка  Ведринська (понад 50), майже наздогнав дівчат Саша Горбач, який нещодавно записався  до бібліотеки, а вже має в своєму читацькому щоденнику до 40 книг.


Уподобання дітей різні. Сашко надає перевагу книгам про спорт та енциклопедіям, Настя любить пригодницьку літературу, а Даринка — розповіді про своїх однолітків. Серед найулюбленіших діти назвали книги Іан Вайброу  про пригоди  Малого Вовчика, Всеволода Нестайка «Пригоди у Лісовій школі», письменниці Мак Доналд Меґан про веселу дівчинку Джуді Муді.


Працівники книгозбірні привітали Настю, Сашка та Дарину з вдалим бенефісом і подарували їм дитячі книги. А бібліотекар Юля Аркушин підготувала цікаву мандрівку в історію святкування Тижня дитячого читання.

Telegram Channel