Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ У КНЯЖОМУ МІСТІ

Мудро сказано про те, що настане час і перекують люди мечі на орала. У колишній казармі в древньому Володимирі-Волинському після реконструкції постав медико-технічний коледж...

Мудро сказано про те, що настане час і перекують люди мечі на орала. У колишній казармі, яка в древньому Володимирі-Волинському саме військовим слугувала не одне десятиліття, після реконструкції, перебудови постав медико-технічний коледж. Мало хто сперш вірив, що таке можливо. Адже роботи там було непочатий край і коштів потрібно було немало.
Та знайшовся, як його назвали, генератор ідеї, ректор Луцького біотехнічного інституту, доктор медичних наук Григорій Стеценко, котрий і сам загорівся бажанням відкрити у древньому місті навчальний медичний заклад, і зумів знайти прихильників та помічників як із числа колег по інституту, так і володимир-волинського міського голови Петра Саганюка, спонсорів. Праця, старання багатьох людей увінчалися успіхом. Цими днями відбулося урочисте відкриття медико-технічного коледжу.
Із словом вітань, добрих побажань як студентам-першокурсникам, так і всім причетним до створення коледжу звернувся володимир-волинський міський голова Петро Саганюк. Він зізнався, що ще два роки тому важко було повірити, що такий навчальний заклад буде відкрито. І ось вже нинішнього навчального року тут розпочнуть здобувати медичну освіту юнаки і дівчата не тільки з древнього міста, а й навколишніх районів. Він зачитав вітальну телеграму з початком навчального року від прем’єр-міністра України Віктора Януковича
Щирими напутніми і хвилюючими були слова головного лікаря районної центральної лікарні Ярослава Ємчика. Григорій Стеценко не приховував своєї радості від того, що відбулося не просто народження коледжу, а батьки повірили цьому навчальному закладу, послали до нього своїх дітей. Вітаючи студентів, батьків, усіх присутніх, він повідомив, що після закінчення коледжу його випускники матимуть право продовжити навчання на третьому курсі інституту на відповідному факультеті, а також можуть навчатися у вищих навчальних закладах медичного профілю. Він висловив щиру вдячність міському голові Петру Саганюку, голові облдержадміністрації Анатолію Французу та іншим за сприяння у відкритті коледжу.
На урочистість прибув з Луцька єпископ Луцький і Волинський владика Михаїл та місцеві священнослужителі. Владика закликав молодих духовно зростати, відмінно вчитися, добром служити Богу і людям. Він разом з духовенством відслужив молебень, окропив присутніх на урочистості свяченою водицею.
Для директора нового навчального закладу Надії Стеценко день його відкриття став особливим. Адже вона доклала багато праці і старання, щоб ця урочиста подія відбулася. Директор коледжу подякувала будівельникам, владним структурам, батькам, студентам і вручила всім, хто допомагав у реконструкції приміщення, його оснащенні, почесні грамоти. Вона ж підняла на щоглі прапор коледжу і вручила першокурсникам символічний ключ до знань. А ще Надія Стеценко повідомила, що поблизу коледжа постане храм Святого Пантелеймона, покровителя медицини. Присутні на урочистості священнослужителі на чолі з владикою Михаїлом освятили хрест і місце, де буде споруджено храм, відслужили молебень.
Почесні гості перерізали символічну стрічку і запросили присутніх, найперш студентів-першокурсників, які впишуть першу сторінку в історію нового навчального закладу древнього міста, до аудиторій і залів. Тут вони навчатимуться на трьох відділеннях, зокрема опановуватимуть лікувальну, сестринську справи, фармацію.
Як повідомили керівники коледжу, цього року набрали 150 студентів. Навчання на платній основі — для вступників на базі 11 класів 2 роки та 2 роки 6 місяців. Дев’ятикласники навчатимуться тут 3 роки та 3 роки 6 місяців. Дітям з чорнобильської зони та із багатодітних сімей надаються вагомі скидки.
Анастасія ФІЛАТЕНКО.
Telegram Channel