Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

У Чечні полюють на громадян з нетрадиційною сексуальною орієнтацією

Водночас влада цієї кавказької республіки заперечує це, заявивши, що геїв у них… просто нема

Про це повідомила російська "Новая газета".



Ви не можете затримувати і переслідувати людей, яких просто не існує в республіці.



За даними російської «Нової газети», затримали вже більше сотні чоловіків, трьох вбили. Серед затриманих - представники чеченського муфтіяту, включаючи відомих, впливових і близьких до глави республіки релігійних діячів, а також двоє відомих чеченських телеведучих. Відзначається, що затримані ніяк не демонструвати свою сексуальну орієнтацію - "на Кавказі це рівносильно смертному вироку".


"Чеченські користувачі соцмереж панічно залишають закриті тематичні групи в месенджерах, закривають акаунти в соцмережах. Однак, деякі, ризикуючи, намагаються попередити інших про загрозу", - пише видання.


Водночас, речник лідера російського регіону Чечні Рамзана Кадирова Альві Карімов відкинув повідомлення про переслідування гомосексуалістів, повідомляє "Радіо Свобода". Він назвав ці твердження "абсолютною брехнею та дезінформацією". "Ви не можете затримувати і переслідувати людей, яких просто не існує в республіці. Якби такі люди були в Чечні, правоохоронні органи не мали б нічого з ними робити, тому що їхні родичі послали б їх куди-небудь, звідки немає вороття", – заявив Карімов.

Telegram Channel