Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Чи компенсує Луцьк проїзд пенсіонерам на дачі?

Комісія з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ Волинської обласної ради розглянула звернення садівчничих товариств «Воротнів», «Лаврів», «Квітневе», «Коршів» щодо забезпечення пільгових перевезень пенсіонерів у приміському пасажирському транспорті

Як повідомив представник товариств  Микола Ільющиць, щоб доїхати до садівничого товариства потрібно витратити до 15 гривень. На високі тарифи переважно скаржаться пенсіонери.
Директор департаменту інфраструктури та туризму ОДА Іван Мирка  підтвердив, що   власники усіх дач навколо Луцька є мешканцями обласного центру, а до масивів курсує  приміський транспорт, де діють відповідні тарифи. Зі слів  пана Мирки, в Ковелі та Нововолинську міські ради це питання вирішили, передбачивши в своїх бюджетах компенсації для перевізників, які надають послуги пільговикам.  Тим часом, Луцька міська рада поки відмовляється платити перевізникам такі компенсації.



Сьогодні з проблемою змушені справлятися місцеві бюджети самотужки.



 Депутат Віктор Козак додав, що Верховна Рада встановила понад 20 пільгових категорій і раніше на компенсацію проїзду пільговиків  передбачалася  цільова субвенція з держбюджету. Сьогодні з проблемою змушені справлятися місцеві бюджети самотужки.
Голова комісії Юрій Цейко закцентував увагу колег на іншому. Він нагадав, що,  в свій час, наближені до обласного центру сільські ради пішли на поступки місту, виділивши землі під дачні масиви. Сьогодні ж  місцеві жителі не мають можливостей взяти земельні ділянки, а "дачники"   активно ними торгують. Разом з тим,  депутат визнав, що в період   сезонних робіт має бути вирішене питання з доїздом на дачі для пенсіонерів, які там садять городину і завдяки цьому мають допомогу до невеличкої пенсії.
  Після обміну думками члени комісії дослухалися до пропозиції директора департаменту інфраструктури та туризму ОДА Івана Мирки та рекомендували Луцькій міськраді розглянути можливість виділення коштів на компенсацію перевезень пільговиків до дачних масивів, повідомляє сайт Волинської обласної ради.

Telegram Channel