Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Лікували народним мистецтвом

Волинь-нова

Лікували народним мистецтвом

У Маневицькому краєзнавчому музеї проведено майстер-клас з писанкарства «Під крилом Берегині», що став своєрідною арт-терапією для сімей учасників АТО

Людмила Піддубна


Його проводила народна майстриня з Комарового Наталія Павлюк, яка розповіла про значення різних українських символів.



Кращі писанки передані до обласного конкурсу «Волинська писанка третього тисячоліття».



У заході взяли участь дружина загиблого земляка Олександра Кінаха Тетяна з донечкою Лізою з Копилля, Оксана та Роман Семенюки з донечкою Діаною, діти військовослужбовців, які стояли на обороні і продовжують захищати свою країну від агресора – Дарина Мартинова, Тетяна Бомазюк, Юлія Іванюк, Ангеліна Дерлюк, Іванна Ткачук, Олександра Дорошенко.


Писанкарству навчалися і дорослі, і діти. Наймолодші учасники малювали писанку разом з батьками – робили «крапанки», що означає добробут, вдова Тетяна Кінах виготовила знак «Ружі з безконечником» – як символ поваги і пам’яті про рідного, що відійшов у вічність. Родина Семенюків вибрала «Сонце і місяць» – життя та молодість. Найбільш вражаючим моментом для кожного учасника майстер-класу було стирання воску з уже готової писанки: в очах аматорів у цей момент світився щирий подив і захоплення від своєї причетності до цього маленького дива – народження писанки.

Telegram Channel